Vineri 22 Noiembrie

Peste 1.350 de candidați vor participa duminică la examenul de Rezidențiat, organizat de UMF Cluj. Anul acesta, pragul minim a urcat la 65%


Duminică 19 octombrie, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca alături de celelalte 5 centre universitare din țară vor organiza examenul național de Rezidențiat. 

Examenul va fi organizat la Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu Mureș, Craiova și Timișoara iar anul acesta cei 10.194 de absolvenți din întreaga țară vor candida pentru  4.925 de locuri și 365 de posturi, scoase la concurs de Ministerul Sănătății. 

Peste 1.350 de candidați, la UMF Cluj

La Cluj-Napoca, s-au înscris 1.353 de candidați: 708 absolvenți de Medicină, 284 de absolvenți de Medicină dentară și 361 de absolvenți de Farmacie.

Examenul scris va începe duminică 19 noiembrie, la ora 10:00, va avea durata de 4 ore și se va susține în trei domenii: medicină, medicină dentară și farmacie.

Acesta se va desfășura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări pentru fiecare domeniu, identice pentru toate centrele universitare în care se organizează concursul. Candidații vor primi rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se electronic.

Absolvenții vor desfășura rezidențiatul în 14 săli de examen, în mai multe locații din Cluj-Napoca: amfiteatrele proprii, amfiteatre ale Universității Babeș-Bolyai și ale Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Pragul minim a urcat la 65%

Față de anii precedenți, când alegerea unui loc sau post era condiționată de obținerea unui punctaj minim de promovare de 60% din punctajul maxim realizat la nivel național, începând din acest an punctajul minim a crescut la 65%.

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se va face în ordinea punctajului obținut, în limita locurilor/posturilor publicate la concurs, alcătuindu-se o singură clasificare națională pentru fiecare domeniu.

La concursurile de intrare în rezidențiat din anii trecuți, cele mai multe punctaje de peste 800 și cea mai mare rată de promovare din țară, în toate cele trei domenii - medicină, medicină dentară și farmacie - au fost obținute de către absolvenții Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

Comentarii Facebook