Peste 25 de noi paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj! Ce compartimente vor fi înființate și ce probleme medicale vor putea fi tratate aici


Clujenii vor putea beneficia de noi servicii medicale la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”.

În cadrul Secției Clinice Pneumologie I va fi înființat un  Compartiment de Cronici (Pneumologie) iar în cadrul Secției Clinice Pneumologie III, un Compartiment de Pneumologie – Somnologie.

De asemenea, se va întemeia și un Compartiment de Cronici (Pneumologie) în cadrul Secției Pneumologie – TBC Săvădisla și un  Laborator de Recuperare Medicală Respiratorie.

În total, cele 3 compartimente întrunesc 28 de paturi și vor deservi pacienți cu patologie respiratorie cronică, fibroză pulmonară idiopatică, TBC sechelar, sindrom și sechele post COVID-19, sindrom de apnee în somn obstructiv (SASO) asociat obezității etc.

Mai mult, în cadrul Laboratorului de Recuperare Medicală Respiratorie vor fi acordate servicii medicale de specialitate atât pentru pacienții internați, cât și pentru cei în regim ambulator, în intervale orare distincte.

Decizia înființării acestor noi compartimente a fost acceptată în cadrul ședinței ordinare de joi, 29 august 2024, a Consiliului Județean, fiind aprobată structura organizatorică, organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare pentru  Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie ,,Leon Daniello”.


Comentarii Facebook