Peste 4 milioane de cereri de angajare în România în ultimele luni! Angajatorii nu mai fac față
Românii s-au înghesuit pentru a prinde un loc de muncă în ultimele trei luni, conform unui studiu publicat recent, fiind depuse peste 4 milioane de cereri de angajare în perioada iunie-august, perioadă care până acum era destul de liniștită.
În perioada iunie-august au fost înregistrate aproape 4 milioane de aplicări, fiecare lună depăşind recordul dinaintea pandemiei, respectiv de 1,1 milioane de aplicări pe lună, potrivit unui raport realizat de eJobs.
”Dacă în ianuarie sau în februarie angajatorii se plângeau că nu găsesc suficienţi candidaţi, acum sunt poziţii pentru care cu greu fac faţă volumului de CV-uri primite. Această mobilizare masivă s-a văzut în toată ţara, nu doar în Capitală, candidaţii devenind extrem de atenţi la joburile scoase în piaţă, dar şi mult mai flexibili decât până acum.
Vedem tineri care se angajează mult mai devreme, candidaţi mai dispuşi decât înainte la reconversie, dar şi specialişti care, cel puţin pentru moment, acceptă şi poziţii sub nivelul lor de experienţă şi pregătire.
O altă concluzie a ultimelor luni a fost distanţarea faţă de ofertele de joburi pentru străinătate, dar şi faptul că interesul pentru locurile de muncă remote a crescut semnificativ. Au apărut, de altfel, şi mii de astfel de joburi, spre deosebire de perioada dinaintea declanşării pandemiei, când aveam un număr relativ redus de opţiuni work from home”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, citat de Mediafax.
Platforma a înregistrat 420.000 de candidaţi aflaţi în căutarea unul loc de muncă în iunie, iulie şi august, dintre care aproximativ 100.000 au fost candidaţi noi.
Cei mai mulţi au fost din categoria de vârstă 25-35 de ani, urmaţi de cei cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani.
În ultimele trei luni, angajatorii au scos în piaţă peste 90.000 de locuri de muncă, domeniile pentru care s-au căutat cei mai mulţi angajaţi fiind vânzări, producţie, IT / telecom, call center / BPO sau banking.
5 Comentarii
Angajatorii nu mai fac față la ritmul concedierilor.
Autoritățile nu au publicat datele la 1 septembrie, eu estimez ca sunt 1,1-1,2 milioane concediați intre 15 martie si 1 septembrie.
Sa spuna Inspecția Muncii cate contracte au fost încheiate în perioada asta.
@Vasile: Cu ce drept iti dai tu cu parerea despre munca?tu care traiesti din ajutor de somaj.
@dan: Ajutor de somaj primesti doar daca ai muncit.
Pt tine e mai greu sa gândești cu un singur neuron.
@dan: Dane, esti prost. Fara pile nu traiesti. Tie ti-e usor sa vb javra