Duminica 8 Septembrie

Peste 40 de familii din Cluj așteaptă să se mute în noile chirii ANL de mai bine de o lună și jumătate. Deși au primit deja cheile nu au deloc curent


Peste 40 de familii așteaptă să se mute în chirii, într-un nou bloc ANM construit în Dej, județul Cluj.

Încă din 26 mai, 47 de familii din Dej, au primit cheile pentru apartamentele în care urmau să locuiască, în noul bloc ANL construit la Dej, potrivit dejanul.ro.

Mare le-a fost însă mirarea când au observat că nu au curent. Oamenii au așteptat săptămâni întregi ca problema să se rezolve, însă fără vreun rezultat.

Viitorii locatari susțin și că ar fi fost atenționați de angajații primăriei care se ocupă de bloc să nu fie foarte vocali cu privire la această problemă, pentru că oricum vor plăti puțin pentru chirii.

Momentan există curent doar pe scara blocului iar autoritățile locale din Dej susțin că problema ar fi la furnizorul de energie electrică, însă au anunțat că viitorii locatari vor plăti chirie doar după ce situația cu energia electrică va fi rezolvată. 

„Conform procedurilor, racordarea la rețeaua de electricitate a fiecărui apartament nu se poate face decât în baza contractului de închiriere și a fișei locative ce vizează apartamentul închiriat. Primăria Municipiului Dej, după încheierea contractelor, a predat documentațiile, aferente racordării fiecărui apartament, către Electrica Distribuție.

Urmează apoi să se elibereze avizul tehnic de racordare de către aceasta și să se deruleze etapa de emitere certificat de racordare, respectiv încheierea contractului de furnizare energie electrică pentru fiecare chiriaș. Aceste etape încă din păcate nu au fost parcurse de Electrica, din motive de lipsă de personal, aspecte cu care nu putem fi de acord și pentru care facem demersuri în continuare în vederea urgentării și finalizării până la sfârșitul acestei luni.

Având în vedere că racordurile la apă și canalizare au fost finalizate și contractele cu E-on Gaz sunt în derulare, până la rezolvarea situației legate de alimentarea cu energie electrică și gaze naturale, Primăria Municipiului Dej, va întocmi un act adițional la contract prin care se va preciza că plata chiriei se va percepe doar de la data racordării la utilități a fiecărui apartament”, a transmis Primaria Dej, pentru sursa citată

Foto: Captură Video/Dejanul

Comentarii Facebook