Piesă de teatru documentar, la Penitenciarul Gherla! Peste 30 de deținute s-au bucurat de spectacol


Penitenciarul Gherla a găzduit, la data de 10 octombrie 2024, o reprezentație specială a piesei de teatru „Umbre și lumini” pusă în scenă de actorii asociației Magic Puppet din Florești. Evenimentul a adunat un public format din 33 de femei private de libertate, aflate în regim deschis și semideschis, alături de membrii personalului penitenciarului.

Piesa de teatru documentar a fost concepută pentru a transmite mesaje puternice din mai multe perspective, incluzând vocile persoanelor încarcerate, opiniile lucrătorilor din sistemul penitenciar și cadrul legislativ.

Această inițiativă artistică a avut ca scop nu doar divertismentul, ci și reflectarea asupra experiențelor trăite în mediul penitenciar, construind o punte de dialog între toate părțile implicate.

Pe data de 10 octombrie 2024, Penitenciarul Gherla a găzduit o reprezentație a piesei de teatru „Umbre și lumini”, interpretată de actorii asociației Magic Puppet Florești. Evenimentul a reunit un auditoriu format din 33 de femei private de libertate, care își execută pedeapsa în regim deschis și semideschis, alături de membrii personalului penitenciarului.

Această piesă de teatru documentar a avut ca scop transmiterea unor informații din perspective variate, incluzând vocea persoanelor private de libertate, punctul de vedere al lucrătorilor din sistemul penitenciar și perspectiva legislativă.

Reprezentația a fost primită cu entuziasm de către spectatori, având un real succes și provocând reacții emoționante din partea publicului.”, au transmis reprezentanții Penitenciarului Gherla. 

Comentarii Facebook