Piromanul care a dat foc sediului de Poliție din Huedin și-a aflat pedeapsa! ,,Jean” va petrece ani buni după gratii după ce a acționat în stil mafiot


Individul care a incendiat sala de așteptare a Poliției din Huedin, iarna trecută, și-a aflat pedeapsa! Piromanul, un bărbat de origini marocane cu cetățenie română poreclit ,,Jean”, s-a îndreptat spre sediul Poliției din Huedin în februarie 2023, după ce consumase mai multe beri.

Bărbatul a avut un comportament ostil față de polițiști, înjurându-i și amenințându-i. Jean a aruncat mai apoi cu un cocktail molotov spre ușa poliției, aceasta izbucnind în flăcări.

Agenţii cât şi persoanele din sala de aşteptare au sărit pe geam ca să fugă din calea flăcărilor, menționau la vremea aceea sindicaliştii Europol. 

Bărbatul a fost acuzat de ultraj, distrugere prin incediere și tulburarea liniștii și ordinii publice.

Deși Judecătoria Huedin I-a condamnat inițial pe  „Jean" la 3 ani si 5 luni de închisoare în regim de detenție, acum câteva zile magistrații de la Curtea de Apel Cluj au decis să-i aplice o pedeapsă mai severă, potrivit infohuedin.ro.

Astfel, pedeapsa bărbatului a fost majorată de la 4 ani si 7 luni de închisoare cu executare. Decizia Curții de Apel Cluj este definitivă.

Magistrații au motivat creșterea pedepsei având în vedere trecutul inculpatului. ,,Jean” are numeroase antecedente, iar aatitudinea lui nu i-a impresionat pe judecători.

,,Curtea a considerat că, din cauza antecedentelor sale penale, pedepsele trebuie sã fie mai severe. Astfel, pedeapsa pentru ultraj a fost crescut de la 8 luni la 1 an și 2 luni de închisoare. 

Apreciem că instanța fondului a aplicat inculpatului pedepse nejustificat de blânde, situație foarte aproape sau chiar la minimul prevăzut de lege ignorând gravitatea concretă a faptelor deduse judecății prin raportare nu doar la limitele de pedeapsă prevăzute de lege ci și la circumstanțele concurente de comitere a faptelor - 3 acte materiale într-un interval scurt de timp - îndreptate împotriva unui polițist (...) - comise de o persoană care are numeroase acte penale pentru fapte similare ce atrag starea de recidivă, atitudinea procesuală a inculpatului, conduită sa în sala de judecată, lipsa oricărui regret și neasumarea vreunei responsabilități", se arată în Hotărârea Curții de Apel Cluj.

Pe lângă închisoare ,,Jean” va trebui să plătească și suma de 2844,44 de lei, pentru daunele provocate ușii din sediul Poliției Huedin.

Comentarii Facebook