Vineri 18 Octombrie

Planul roșu de intervenție va fi activat la Cluj! Exercițiu de amploare cu pompieri și câini de salvare


Un exercițiu va avea loc vineri, 18 octombie, la Liceul Teoretic „Octavian Goga” din Huedin, județul Cluj.

Acțiunea va începe la 10:30, iar prima intervenție va fi asigurată de către pompierii de la Detașamentul Huedin. 

Ulterior, va fi declanșat și Planul Roșu de Intervenție, simultan cu suplimentarea forțelor de intervenție.   

Cum se va desfășura exercițiul?

Scenariul exercițiului presupune intervenția în urma unui cutremur cu magnitudinea de 5.8, produs în zona Crișana, cu epicentrul la o distanță de 10 kilometri față de orașul Huedin. 

Ca urmare a undelor seismice, în unele săli de clasă cad elemente de mobilier și construcții ce rănesc mai mulți elevi. În paralel, un incendiu izbucnește în școală din cauza defecțiunilor electrice. 

Totodată, câțiva muncitori sunt surprinși de elementele de construcție care cad, astfel că este necesară o misiune de căutare-salvare. La operațiunile de căutare vor lua parte și câini de salvare, fiind solicitată echipa chinotehnică a ISU Cluj, respectiv Asociația Câini de Salvare Transilvania.

 Victimele vor necesita asistență psihologică, iar la fața locului vor interveni și specialiști din cadrul Colegiului Psihologilor din România, alături de voluntarii Crucii Roșii Române – Filiala Cluj. 

La acest expercițiu  vor participa structurile Ministerului Afacerilor Interne cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență, dar și Serviciul Ambulanță Județean Cluj, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Huedin. 

Simularea se realizează cu sprijinul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca – Unitatea Primiri Urgențe, respectiv Spitalul Orășenesc Huedin.

Atenție! Echipele de intervenție se vor deplasa în regim de urgență, cu luminile și semnalele sonore pornite, spre locul acțiuni

 Ce trebuie să faci în caz de urgență?

Simularea este una benefică, întrucât se verifică timpul de răspuns, precum și felul cum autoritățile gestionează o posibilă criză de asemenea natură. 

,,Vă reamintim faptul că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregătit.ro, respectiv prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play. “, transmite ISU Cluj.


Comentarii Facebook