Plin Clujul de șoferi nesimțiți! Nu mai pot pietonii să treacă strada, coboară șoferii din mașini să-i „grăbească”: Întâlniți des astfel de specimene?


Într-un oraș sufocat de trafic, șoferii clujeni devin tot mai grăbiți, dar și mai nesimțiți. Pietonii se plâng că nu mai pot trece strada în liniște și ajung la nenumărate conflicte cu șoferii agresivi. 

Cazul relatat de un clujean a stârnit discuții aprinse pe o platformă de socializare. 

„Se dă următoarea speță: trafic cu viteză mică pe o stradă cu o bandă pe sens cu o trecere de pietoni nesemaforizată, pieton adult, bărbat de 30 de ani, care dorește să treacă trecerea de pietoni. 

Pentru că doresc să trec strada, mă asigur, iar fiind trafic redus, după ce trece o mașină care era deja pe trecerea de pietoni, încep trecerea pietonala. Protagonistul, conducător al autovehiculului, deși venind cu viteză mică, trece de marcajul de oprire al trecerii de pietoni și oprește brusc aproape de mijlocul trecerii de pietoni (pe zebră).

Încercând să atrag atenția pentru a încetini, țin mâna la nivelul pieptului cu palma în jos (cred eu, semnalizare de încetinire deloc ostentativă).

Protagonistul, înfuriat din cauza unui motiv pe care nu-l cunosc, dă geamul jos și spune strigând: “ce? nu vezi că am oprit? vrei să cobor să-ți f** una în gură?”

Sunt curios dacă întâlniți des astfel de specimene, sau este un caz izolat? Chiar așa s-a ajuns? Pe mine unul mă face să folosesc cât mai des mașina pentru a evita specimene ca în acest caz”, a relatat bărbatul.

Se pare că și alți pietoni au trecut prin situații similare:

„Îmi sucisem glezna și șchiopătam. Am început să trec strada (3 benzi sens unic, dar era trafic nu se circula cu viteză). Pe când să ajung la peronul de tramvai tresar din cauza unui claxon apăsat lung chiar lângă mine. M-am uitat înspre mașina respectivă și am făcut făcut clasicul semn cu palma deschisă: "?". S-a dat jos din mașină, în timp ce era claxonat din spate să pornească, eu fiind deja la peronul de tramvai. M-o prins de glugă și o ridicat pumnu la mine. Aveam 20 de ani, 1.68m și el 40+ minim 1.8m. Eram în centru Clujului și mulți oameni în jur (alți 7-8 trecuseră odată cu mine, eu fiind cu max 2m în spatele lor la finalul trecerii)”.

„Nu e caz izolat, sunt pline orașul și țara de animale de genul. Amenințări cu moartea/accelerat intenționat să mă calce/dat jos și sărit la bătaie, toate le-am avut în minunatul ăsta oraș. Toate în situații unde circulam cu prioritate și ei erau pe telefon sau neatenți în general și accelerau să dea peste tine”. 

Comentarii Facebook