Marti 17 Septembrie

Ploșnițele urât mirositoare revin în cartierul clujean Gheorgheni: „E al treilea an când îmi intră în apartament”


Un clujean care locuiește în cartierul Gheorgheni susține că, pentru al treilea an la rând, apartamentul său s-a umplut de ploșnițe urât mirositoare. 

El a relatat că insectele își caută adăpost în locuințele oamenilor pe măsură ce temperaturile de afară scad și au fost văzute în special în apropierea parcurilor. 

Clujeanul a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să ia măsuri pentru eradicarea insectelor care le dau bătaie locuitorilor din municipiu de ani de zile. 

Infestare cu ploșnițe în zona verde a parcurilor din cartierul Gheorgheni. Vă rog să faceți tratamente specifice împotriva insectelor dăunătoare, ploșnițele de câmp și pat, gen Heteroptera spp., care în perioada septembrie-octombrie își caută adăpost pentru iernare și migrează în spațiile locuite prin geamuri deschise, firide sau subsoluri.

Odată intrate în casă, eclozează, iar puii și adulții în interior au un miros neplăcut de insecte parazite. Menționez că sursa de infestare este zona spațiilor verzi, unde nu se fac tratamente cu insecticide specifice.

Menționez că urcă și până la etajele 2-4 în zona blocurilor Gheorgheni. Vă rog să luați măsuri pentru eradicarea lor. Este al treilea an când pătrund în apartament.”, a transmis clujeanul. 

Ploșnița marmorată (Halyomorpha halys) este un dăunător nou în România. Este o specie invazivă, fiind o insectă deosebit de periculoasă pentru plante și extrem de deranjantă pentru oameni, întrucât pătrunde în locuințe.

Comentarii Facebook