Duminica 22 Decembrie

Podul Traian inaugurat după un an de lucrări. Glume ieftine și grabă - VIDEO

 

Podul Traian a fost inaugurat de primarul Emil Boc, care nu a vrut să taie panglica pentru această inaugurare, cu toate că succesul este trecut în raportul său de activitate la capitolul reușite.

 

Unii apropiați ai primarului au spus că edilul șef nu mai vrea să facă mare ”tam-tam” din această inaugurare, care și așa a fost contestată pentru că durata de execuție a fost mare, blocând o importantă axă de circulație.

 

Deschiderea podului a fost făcută cu o glumă a primarului Emil Boc, care i-a pus pe constructori să stea sub pod când încep să treacă mașinile. ”Dacă riscă să intre sub pod, înseamnă că au făcut o treabă bună. Așa se verificau podurile mai demult”, a spus, râzând, Emil Boc. 

 

A fost o modalitate originală de a testa noul Pod Traian şi îl vom generaliza în viitor acest procedeu la alte lucrări similare. Constructorul şi-a asumat calitatea lucrărilor şi a fost prezent sub pod la trecerea primelor maşini, iar podul a rezistat cu bine. Să sperăm că podul va rezista 100 de ani, aşa cum a rezistat peste 85 de ani vechiul pod. Lucrările la noul Pod Traian au costat 6,5 milioane de lei şi au început în august 2016. Podul are patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclete, trotuare pietonale cu loc de promenadă. De sâmbătă se va relua pe pod şi circulaţia mijloacelor de transport în comun”, a mai spus Emil Boc.

 

Câțiva clujeni i-au atras atenția că sunt și străzi care au nevoie de investiții, iar reclamațiile au umbrit evenimentul de deschidere a podului.

 

Lucrările la Podul Traian au durat fix un an. Construcția are patru benzi, piste de bicicliști și un trotuar generos. 

 

Șoferii sunt cei mai fericiți pentru că podul a fost deschis. ”Slavă Domnului că acum nu mai trebuie să ocolim tot centrul ca să ajungem la Gară. Acest pod pare o nimica toată, trebuia făcut în câteva luni, dar e bine și așa. Așa conducători avem”, a spus Ionel.

 

Îi mulțumim primarului pentru că a făcut acest pod. Clujul se dezvoltă și asta este bine. Probabil a durat un an pentru că e lucrare complexă”, a mai spus și Mihai, taximetrist clujean.

 

Pietonii care au traversat primii podul au purtat între ei conversații care mai de care mai amuzante, nevenindu-le să creadă că lucrarea este terminată. ”Atât e de lat trotuarul asta că putem juca hora”, a spus o femeie, vădit încântată de investiție.

 

După deschiderea Podului Traian, Primăria Cluj-Napoca va putea implementa banda unică de transport din Mărăști și până pe strada Memorandumului. Se pare că această bandă va fi deschisă la mijlocul lunii august. 

 

Podul Traian s-a prăbușit parțial în august 2013, iar după 4 ani proiectul de refacere a fost finalizat.

 

Podul Traian, din Piața Mihai Viteazul, s-a surpat pe o parte: O conductă îl mai ține să nu cadă în Someș FOTO VIDEO

 

Podul Traian (lung de 34 de metri) a fost construit între 1928 – 1931, valoarea investiției de atunci fiind de 6,6 milioane de lei. Boc speră că noul pod să reziste încă 100 de ani.

 

 

Comentarii Facebook