Poliția Cluj a primit drapelul cu noua stemă a României - FOTO
Inspectoratul Județean de Poliție Cluj a primit, vineri, 24 martie, drapelul unităţii cu noua stemă a României, care include acvila de aur încoronată.
Şeful IPJ Cluj, Ciprian Miron, a declarat că evenimentul este printre cele mai importante de la înfiinţare. ”Ziua în care ţi se înmânează drapelul unităţii este cea mai importantă pentru istoria unei unităţi militare sau civile, drapelul fiind cel mai important însemn. Îl vom păstra în siguranţă, va avea un loc special în cadrul unităţii. Se spune, de altfel, că dacă ţi se fură drapelul, unitatea se desfiinţează, iar din acest considerent îl vom păstra şi îl păzim aşa cum se cuvine. Este primul drapel al unui inspectorat de poliţie din ţară care are inclusă noua stemă a României cu acvila de aur încoronată, aprobată anul trecut”, a spus Miron.
Drapelul a fost înmânat şefului IPJ Cluj de către reprezentantul IGPR, Antonio Iacob Ciobanu.
Ceremonia a avut loc în Parcul Central.
Acest eveniment are o importanţă majoră pentru Poliția Cluj, drapelul fiind conferit prin ordin al ministrului afacerilor interne şi oferit cu ocazia aniversării a 195 de ani de atestare documentară a Poliţiei Române.
”Acordarea drapelului vine în întărirea identităţii noastre şi a principiilor după care ne ghidăm activitatea. Acvila de aur încoronată, cartea deschisă, securile romane, Lupa Capitolină, sunt doar câteva dintre elementele însemnului heraldic al inspectoratului, care evidenţiază puterea, autoritatea, cultura, curajul, onoarea, echitatea – atribute prezente în activitatea de zi cu zi a poliţistului.
În contextul celebrării acestui moment, în colaborare cu Serviciul Judeţean Cluj al Arhivelor Naţionale, a fost organizată o expoziţie de documente originale din Fondul Arhivistic al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj”, a mai precizat șeful IPJ Cluj, Ciprian Miron.
La festivităţi a participat un reprezentant din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române, prefectul judeţului Cluj, primarul municipiului Cluj-Napoca, oficialităţi judeţene şi locale, reprezentanţi ai celorlalte instituţii de aplicare a legii, comandanţi şi şefi ai structurilor din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, reprezentanţi ai societăţii civile, precum şi cadre active şi în rezervă din cadrul Inspectoratului.
4 Comentarii
”Ziua în care ţi se înmânează drapelul unităţii este cea mai importantă pentru istoria unei unităţi militare sau... ".
Păi nu sunteți demilitarizati ? La ce vă trebe drapel de luptă .
Trebuia să participe macar șeful poliției pe țară nu un amărât de Haplea analfabet, arogant și agramat
...Și ce căutau ăia in echipamente de intervenție în garda de onoare a drapelului ?
De unde si pina unde politia are o astfel de uniforma de parada mozaic si reflectorizanta ? Din ce armate fac astia parte , armata penibilului ?
Hai puhlimea, niciun atac?...