Duminica 22 Decembrie

Poliția încă nu a acționat în cazul bărbatului omorât de un urs. „Viața unui om valorează mai mult decât a tuturor urșilor” - FOTO


Au trecut două zile de când polițiștii din cadrul  IPJ Prahova au găsit cadavrul bărbatului care a plecat la alergat în pădurea Azuga și care nu s-a mai întors acasă. Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul ar fi fost atacat de un urs.

Din primele cercetări, există indicii conform căruia bărbatul ar fi fost atacat de un animal sălbatic, cel mai probabil un urs. Trupul neînsufleţit va fi transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei”, precizează IPJ.

A zecea persoană omorâtă de urși în doi ani

Mă simt dezgustat că autoritățile nu au luat nicio atitudine legată de cazul în care acum 2 zile, la Azuga a mai fost omorât un om de către urs. Este cazul cu numărul 10 în ultimii doi ani!!!!

De când există această specie la noi în țară, au fost întâlniri accidentale, atacuri pentru hrană, etc. Însă nu au existat oameni omorâți! De ce? Pentru că ursul avea frica instinctivă față de om. Majoritatea urșilor în condiții normale fug când simt miros proaspăt de om. Ei știau de la mama lor ca omul înseamnă pericol, omul era în fruntea lanțului trofic.

Zeci de ani, încă de pe vremea lui Ceaușescu ursul a fost vânat pentru a se menține un echilibru, pentru a avea un efectiv optim raportat la suprafața habitatului. Au existat evaluări, planuri de management, care în zecile de ani și-au dovedit eficacitatea și anume: zero cazuri de oameni uciși, cazuri izolate de atacuri de urs, cazuri izolate de ursi la marginea orașelor sau în acestea”, a scris vânătorul Marius Meruțiu pe Facebook.

„Viața unui om valorează mai mult decât a tuturor urșilor”

Acesta susține că urșii nu ar mai trebui protejați atât de mult, deoarece viețile oamenilor sunt mai importante. De asemenea, el amintește de presiunile de care au parte vânătorii în mediul online.

Din păcate, în ultimii ani, manipularea opiniei publice  prin rețelele de socializare, Reportaje media, au dus la o presiune asupra factorilor decizionali care în ciuda studiilor și a sfaturilor specialiștilor au întrerupt vânarea ursului în 2016.

 Acest fapt a dus la explozia populației de urs din țara noastră, creșterea pagubelor cauzate  gospodăriilor și crescătorilor de animale, atacurilor soldate cu răniri grave și nu în cele din urmă, uciderea oamenilor.

Treptat din 2016, urșii și-au schimbat comportamentul, reflexele obișnuite, coroborate cu o populație peste optim cu mii de exemplare am ajuns în aceste situații. Urșii se plimba în voie prin stațiuni, orașe, punând în pericol viața oamenilor, copiilor etc.

NIMENI nu a avut curaj să își asume aceste efecte, NIMENI nu a fost tras la răspundere pentru ceea ce se întâmplă azi. Peste tot se spune ca “se taie pădurea” , „le-am călcat habitatul”, „vânătoare de trofee”, etc... mesaje populiste, țintite pentru a sensibiliza opinia publică.

  Haideți sa fim serioși! Viața unui om valorează mai mult decât viața tuturor urșilor! Iar instituțiile statului trebuie sa ia măsuri imediate pentru a proteja populația!”, a concluzionat Meruțiu.


Comentarii Facebook