Duminica 22 Decembrie

Polițiștii din Cluj îi caută cu DRONA pe cei care dau foc vegetației uscate și pun în pericol case și păduri - VIDEO


Dronele Poliției Cluj au fost ridicate în aer pentru a-i depista pe cei care dau foc vegetației.

Dronele Poliției Cluj îi caută pe cei care dau foc pășunilor. Au fost sute de incendii puse intenționat

Joi, 30 martie a.c., la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca, a fost pus în aplicare un Plan de măsuri pentru prevenirea distrugerilor cauzate de incendiile de vegetație uscată pe raza de competență.

Pentru preîntâmpinarea și depistarea unor astfel de cazuri care pot avea un impact deosebit de grav asupra comunității, s-a intervenit cu echipament tehnic de supraveghere de tip dronă cu sistem de termoviziune.

De asemenea, echipe de polițiști se află în teren pentru prevenirea și depistarea celor care pun în pericol siguranța comunității prin aceste acte de incendiere a vegetației uscate.

Ce amenzi riscă cei care dau foc vegetației

Atragem atentia asupra faptului că, în conformitate cu OUG 195/2005 privind protecția mediului, se sancționează cu amendă între 3.000 și 6.000 de lei încălcarea obligației proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă, fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.

Arderea vegetației uscate se poate realiza doar cu respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, conform Ordinului Comun nr.605/579 din 2008 al M.A.I. și M.A.D.R”, precizează anchetatorii.

Conform datelor transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Cluj, de la începutul anului, pompierii au intervenit la peste 477 de incendii de vegetație uscată și diverse deșeuri. 

Comentarii Facebook