Vineri 20 Septembrie

Poluare cu particule de azbociment în Florești, după demolările de la halele fostei ferme de pui: „E cancerigen și foarte periculos”


Locuitorii din comuna Florești și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu praful degajat de lucrările de demolare a halelor de la fosta fermă de pui de pe strada Cetății. 

Un clujean susține că muncitorii aruncă plăcile de azbociment de pe acoperişul clădirilor direct pe pământ, iar praful se ridică în aer și se împrăștie pe trotuarele intens tranzitate de oameni. 

Acesta a solicitat să fie luate minime măsuri de protecție pentru trecătorii care vor inhala particule de azbest, fără să-și dea seama. 

Este foarte bine că a început demolarea halelor de la fosta fermă avicolă de pe strada Cetății / Eroilor dar oare nu era necesară luarea unor măsuri de protecție ținând cont că toate erau acoperite cu plăci de azbociment?

Tocmai am văzut cum muncitorii (protejați corespunzător cu combinezoane şi măşti) aruncau plăcile de azbociment de pe acoperişul celei mai înalte hale, direct pe pământ iar praful degajat era dus de vânt fix înspre trotuarul de lângă ferme (destul de aglomerat).”, a semnalat un clujean, pe rețelele de socializare. 

Internauții au reacționat imediat: 

Ne asumăm când vrem evoluție, mai bine o lună așa decât infecția aceea

Îți asumi când nu ai alte soluții, dar în cazul de față există soluții pentru manipulare corespunzătoare. Dar e mai scump. Așa ca merge și românește, că Poliție Locală nu avem, iar Garda de Mediu e o amintire.

Azbocimentul este cancerigen și e un material foarte periculos

Azbestul e interzis în Europa cu un motiv, nu e simplu praf.

Da, da, așa este! Plin de praf!!! Groaznic”.

Comentarii Facebook