Pompierii clujeni vor interveni și în alte județe în caz de urgențe majore sau dezastre naturale! Raed Arafat:,,Clujul va interveni în București la nevoie


Pompierii clujeni vor fi pregătiți să intervină și în alte județe în cazul unor situații majore de urgență! Situația este valabilă și în cazul autorităților din alte județe, care vor fi instruite pentru a putea interveni în Cluj, indiferent de distanța la care se află.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat, a prezentat astăzi mai multe puncte din noua Strategie Națională de Reducere a Riscurilor de Dezastre, în cadrul unei conferințe de presă, la Cluj.

Printre aspectele care vor fi îmbunătățite odată cu aprobarea strategiei se numără și comunicarea și cooperarea între județe în cazul unor situații de urgență majoră. 

Concret, noul plan pregătește județele să ajute alte județe în caz de dezastre. În cazul Clujui vorbim despre evenimente precum inundații sau accidente colective. 

,,Strategia asta e una la nivel național, dar cu specific local, fiind mai exact un sistem de răspuns național, Clujul va interveni în București la nevoie. Și astfel trebuie să pregătim Clujul pentru astfel de situații", a declarat Raed Arafat în cadrul conferinței. 

Ce prevede Strategia Națională de Reducere a Riscurilor de Dezastre

Strategia Națională de Reducere a Riscurilor de Dezastre vizează schimbarea paradigmei în ceea ce privește managementul riscurilor de dezastre, prin crearea unui cadru legal și instituțional și a unor mecanisme care să susțină integrarea aspectelor de reducere a riscurilor de dezastre în toate sectoarele relevante, să încurajeze colaborarea între actorii guvernamentali și neguvernamentali și să permită crearea de sinergii și utilizarea eficientă a resurselor.

Strategia Națională de Reducere a Riscurilor de Dezastre a fost semnată pe perioada 2024-2035.

,,Conștientizarea populației asupra riscului la dezastre, consolidarea departamentelor pentru situații de urgență, inclusiv riscurile privind schimbările climatice precum inundații sau pregătirea populației ca răspuns la situații de urgență, se numără printre obiectivele generale. Ne va ajuta să avem o Românie mult mai bine pregătită,” a mai punctat Raed Arafat.



Comentarii Facebook