Premiera pentru medicina veterinară! O conferențiară din Cluj a devenit primul diplomat român al Colegiului European de Medicină Internă Ecvină - FOTO
Un specialist de la USAMV Cluj a primit titulatura de Diplomat al Colegiului European de Medicină Internă Ecvină (ECEIM - European College of Equine Internal Medicine), care reprezintă o premieră pentru medicina veterinară din România.
Este vorba despre Conf. dr. Alexandra Nicoleta Mureșan, care a promovat exaamenele de certificare ale instituției europene, devenind astfel specialist în Medicina internă a ecvinelor cu competențe în diagnosticul clinic, imagistic și de laborator a unei vaste palete de patologii (cardiologie, neurologie, endocrinologie, neonatologie, boli infecțioase etc).
Cum a obținut diploma de specialist?
Diploma de specialist recunoscută la nivel european a fost obținută de către Conf. dr. Alexandra Mureșan în urma completării unui program de rezidențiat la VetMed Uni Viena (Austria), cu stagii în Nottingham (Marea Britanie), Koret Veterinary School (Israel), Vetsuisse Berna (Elveția), a îndeplinirii unor credențiale obligatorii legate de activitatea de cercetare, publicare și diseminare, precum și în urma unor examene riguroase.
Conf. dr. Mureșan este pasionată de bolile infecțioase, în special patologia virală hepatică, și conduce o echipă de cercetare în domeniul
medicinei măgarilor.
”Am învățat enorm de la oameni al căror nume îl citeam cu admirație prin jurnale și manuale de căpătâi, am căpătat o viziune holistică asupra ceea ce înseamnă medicina și cercetarea în domeniul Internelor. Am învățat ce înseamnă un mânz prematur care trebuie resuscitat, responsabilitatea unui pacient de sute de mii de euro cu pneumonie... Și aceeași responsabilite față de viața unui măgăruș salvat din adăpost care suferă de malnutriție.
Am consultat boli pe care poate le voi vedea o dată în viață și am fondat împreună cu colegi din mai multe țări o echipă de cercetare care deschide drumuri în domeniul hepatologiei virale. Mi-am îndeplinit visul de a aduce tot ce mi-a lipsit acum 20 de ani în studenție aproape de studenții mei de acum, care sunt de fapt obiectivul meu principal. Ei pot fi expuși unei gândiri europene, care se încadrează în standardele înalte la nivel mondial, pot beneficia de experiența căpătată, de rețeaua de cercetare și clinica pe care am construit-o în întreaga Europă.
Mă bucur să pot să împărtășesc cu ei protocoale moderne, gândirea linică bazată pe dovezi, să îi atrag în cercetare, deși uneori ea înseamnă să ne tăvălim prin noroaie în munți cu măgarii. Îi susțin în a accesa programe de schimb de experiență și vreau să-i ghidez în viitoarea lor carieră, care poate merge mai departe de diploma de doctor medic veterinar. Medicina cailor în România este încă la început, dar a evoluat rapid în ultimii ani și va continua să o facă prin specialiștii formați și la Cluj-Napoca, alături de tehnica și aparaturile moderne. Pe termen lung, sper să pot acredita un Centru de rezidențiat ECEIM în facultatea noastră, pentru a da o șansă la noi acasă celor care doresc să pășească pe o poteca încă puțin bătută”, a declarat Conf. dr. Alexandra Nicoleta Mureșan.
3 Comentarii
Oamenii Și Copiii Trebuie Să Se Ferească De Doctorițe, Doctori, Dar Și De Oamenii Și Copiii De Domeniu Medicină Ca Învățământ, Și Să Nu Se Împrietenească Nici-o Dată Cu Doctorițe Și Doctori, Deoarece Sunt Criminale Și Criminali Pe Medicină, Spre Exemplu:
https://youtu.be/Avv0fek2UVA?si=nr4kYURuRw2Qd7tx
Trimiteți Mai Departe… Citeste mai departe
Povesti cu proaste de la uasmv..
@Soc: Oamenii Și Copiii Trebuie Să Se Ferească De Doctorițe, Doctori, Dar Și De Oamenii Și Copiii De Domeniu Medicină Ca Învățământ, Și Să Nu Se Împrietenească Nici-o Dată Cu Doctorițe Și Doctori, Deoarece Sunt Criminale Și Criminali Pe Medicină, Spre Exemplu:
https://youtu.be/Avv0fek2UVA?si=nr4kYURuRw2Qd7tx
Trimiteți Mai… Citeste mai departe