Duminica 8 Septembrie

Preparatele culinare românești care au făcut înconjurul lumii. Au ajuns în cea mai importantă enciclopedie gastronomică!


Fără dar sau poate, preparatele culinare românești sunt unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume și nu o spunem doar noi, ci și străinii care ne vizitează an de an. 

Faptul că străinii ne complimentează bucătăria tradițională nu poate decât să ne bucure, mai ales că acum că acest fapt a fost confirmat și de TasteAtlas, o enciclopedie gastronomică. TasteAtlas este enciclopedia gastronomică a lumii. Aici apar cele mai bune preparate din lume, cele care sunt reprezentative pentru o anumită zonă geografică. În această enciclopedie și-au făcut loc și câteva preparate românești.

Nu este deloc simplu ca preparatele să ajungă în TasteAtlas. Enciclopedia conține peste 10.000 de alimente din întreaga lume, astfel că departajarea este destul de complicată, iar lupta este acerbă.

Astfel, câteva feluri de mâncare tradițională românească au ajuns să reprezinte România în TasteAtlas. Mujdeiului, sarmalele, ciorba rădăuțeană și bulzul moldovenesc sunt preparatele care reprezintă România în TasteAtlas. Nu doar că sunt reprezentative pentru noi, dar sunt considerate unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume.

Cei de la TasteAtlas au realizat o prezentare în care mujdeiul este descris cum nu se putea mai bine, spunând că este varianta românească a sosului de usturoi. Mai mult decât atât, din 10.000 de preparate, ciorba rădăuțeană a reușit să ocupe locul 12 în top.

Topul celor mai bune preparate din lume este condus de ciorba aromână. Însă, imediat după se situează bulzul ciobănesc, clasicele sarmale, plăcinta, papanașii și faimoșii mititei.

România este reprezentată în TasteAtlas la capitolul aperitive de salata de vinete, salata de icre și fasolea bătută. Toate au reușit să se înscrie cu succes pe lista celor mai bune aperitive din lume.

Comentarii Facebook