Vineri 22 Noiembrie

Pretenții absurde? Clujeancă de ”șase generații”: Cerem celor care fac case să păstreze verdele și să modereze apetitul pentru beton!


O clujeancă a precizat că este îndurerată de faptul că în cartierul Gheorgheni se ridică ”monștri” de case, acesta fiind renumit pentru că este un cartier cu verdeață. 

Mi se rupe sufletul când trec pe lângă monștrii aceștia. Doar cu ceva timp în urmă erau în locul lor niște căsuțe încercuite de copaci superbi plini de păsări tot anul.

Mă întreb, oare nu ar trebui să cerem celor care se mută în cartierul nostru să păstreze verdele și să își modereze apetitul pentru beton?

Cred că ar trebui să aduc o precizare în această postare. Doresc să atrag atenția asupra faptului că, prin încadrarea cu arbori, o casă oricât de mare și oricât de nouă poate fi integrată în cartierul Gheorghieni, care este cunoscut in oraș ca un cartier verde. Nu altceva!”, a scris clujeanca pe un grup de Facebook.

Cererea a atras vii dezbateri, prin care alți clujeni au spus că e absurd totul.

Curtea lor este proprietate privată. Înțeleg că nu poți face blocuri între case, dar dacă alegi să îti pui iarbă sau alegi pietriș sau ciment este fix problema ta. Poate omul nu vrea să aibă noroi sau de strâns frunze, doar că vor vecinii să vadă un pom în curtea vecina. Pe cine deranjează își poate planta el câțiva pomi în curte în plus sa echilibreze balanta”.

Acești beneficiari ai imobilelor , ”NU S-AU MUTAT ÎN CARTIERUL TĂU!”.

Cel puțin în două dintre imagini sunt proprietari de patru generații! Familiile s-au mărit, iar cei care au avut posibilitatea au construit case noi în detrimentul celor mici , vechi și dărăpănate , conform cerințelor și reglementărilor în vigoare la data emiterii autorizației de construcție și adaptate nevoilor actuale.

Și eu sunt nostalgic după șarete, căruțe, căsuțe de chirpici, etc , dar asta nu înseamnă că circul sau locuiesc în ele.

E normal ca și curțile să fie pavate din moment ce aproape toți membrii unei familii dețin mașini, dar în spatele caselor sunt amenajate grădini frumoase cu “păsărele”.

Dacă chiar nu am reușit să vă lămuresc, vă puteți muta în Hoia în incinta la muzeul satului”, a mai scris cineva.

E absurd ce spuneți, căsuțele nu mai corespund nevoilor actuale, iar copacii, atâta timp cât sunt pe teren privat și nu sunt specie protejată (precum nucul) pot fi îndepărtați. Sunt convinsă că aceste case au fost recepționate de Primărie, așadar au respectat toate normele în vigoare, și chiar mi se pare nedrept să expuneți proprietarii aici ca să fie murdăriți cu noroi, când nu au făcut nimic greșit sau ilegal”.

Cea care a deschis dezbaterea nu s-a lăsat impresionată de explicații: ”Curtea lui este într-o comunitate. Rostul comunităților este ca oamenii acelei comunități să aibă un rost. Asta e un cartier. O comunitate. Și într-o comunitate ar trebui să existe reguli respectate de toți membrii, astfel încât să se poată asigura condiții bune de viață”.

Comentarii Facebook