Prețul cărnii de miel a scăzut în Sâmbăta Mare. Cât a ajuns să coste kilogramul Ăsta e prețul corect
Anul acesta românii au avut parte de cel mai scump Paște din ultimii 18 ani. Pensionarii au ajuns să se împrumute de la bănci pentru a face față scumpirilor exagerate și să aibă ce să pună pe masa de Paște.
Un kilogram de carne de miel ajusnese să coste 55 de lei cu 35% mai mult față de anul precedent. Cei care își doreau achiziționarea unui cotlet, ajungeau să plătească chiar și 62 de lei per kilogram.
Însă în Sâmbăta Mare, prețurile au scăzut până la jumătate față de cele de săptămâna trecută.
„Ăsta e prețul corect al cărnii de miel! Deci, care a fost adaosul atunci când se vindea carcasa cu 55 lei per kg?” Scriu cei de la Asociatia Pro Consumatori.
Carnea de miel, un lux de Paşte: Românii îl cumpără în rate
Cam 300-400 de lei spun românii că vor cheltui, în medie, pentru bucatele de Paşte, iar cei cu situaţie financiară dificilă pot cumpăra carnea de miel în rate.
Anul acesta, mielul de Paşte intră în categoria produselor de lux. Este atât de scump, încât puţini români îşi permit să cumpere. „M-am împrumutat şi mi-am cumpărat miel. La următorul salariu, îl achit în două rate. M-am împrumutat 400 lei”, spune o româncă.
5 Comentarii
de la un anumit prag oamenii nu mai cumpara, renunta la produsul respectiv si cumpara altceva din gama sau trece la substituenti soia etc
Carnea de miel pute a oaie. Nici gratis nu o vreau. Poate in caz de foamete majora.
@ : daca nu o stii gati pute ca rrstul mancarurilor care o ai adica a cur nespalat de ***** ce esti, habar nu ai sa preparati mult mancare mai ales trafitionala de putori ce sunteti dar comm ca aia pute cealalta pute, prve itii de 2 lei
Nu prost ala care cere...
@Hellmut: sau care are ...cine are are cine nu papa **** de pe raft