Vineri 13 Septembrie

Prețuri exagerate în Cluj? Un localnic sugerează BOICOTUL, chiar și cu salarii mari: Câștig cu soția peste €6k/lunar. Deci n-o mai dați pe aia cu „sărăkia”


Revoltat de prețurile nesimțit de mari de la afacerile din Cluj, un clujean îi îndeamnă și pe alții să le boicoteze, indiferent de veniturile pe care le au. Bărbatul spune că deși împreună cu soția câștigă peste 6000 de euro lunar, este printre puținii care „boicotează" tot ce înseamnă alimentație publică - dar nu numai!

Clujeanul ne încurajează să nu mai fim parte a acestui „delir consumerist” și dacă avem mai mulți bani să-i investim. 

„Un simplu boicot împotriva prețurilor nesimțite din Cluj-Napoca.

În ultima vreme am impresia că sunt printre puținii revoltați de prețurile exagerat de nesimțite pe care Clujul le are în ultima vreme și sunt printre puținii care chiar "boicotează" tot ce înseamnă alimentație publică - dar nu numai!

Mă uit în jur la fiecare ieșire/plimbare prin centru și văd că restaurantele/terasele sunt mai tot timpul full, caşcarabetele cu mâncare de tot rahatul de la street food au cozi în permanență, la fel și gelateriile cu înghețată la 25 lei, la fel cofetăriile și cafenele. Să nu mai vorbim de mall-uri, magazine de haine etc - nu mai găsești un loc de parcare disponibil. Peste tot se consumă la modul cel mai exagerat cu putință!

Am ajuns să plătim 40 de lei pe două ouă fierte și să stăm 30 de minute la coadă pentru asta. 30 de lei pe un pahar de vin, 70 lei pe o porție de paste, 25 lei pe o fucking înghețată și 35 lei pe un cookie + un espresso. Băi dar chiar ne-am tâmpit de cap?  

Oh… de piața imobiliară nu mai vorbesc, că s-a uzat  subiectul ăsta și tot se cumpără-vând imobile. Apartamente cumpărate la €60k în 2020 sunt vândute acum fără probleme la €130k - €140k. O mizerie…

Toate astea se întâmplă în timp ce BCR ne spune că inflația României este de doar 5.4% (Bezos laughing).

„Dar ce să facem boss? Avem noi cum să controlăm prețurile?” - DA

„Ah… ești sărac. De asta ești tu așa frustrat” - OK

Ajunge…

Încercați să vă uitați dintr-o altă perspectivă asupra situației în care ne aflăm. O perspectivă a omului cumpătat și smart care gândește de două ori înainte să facă un lucru. Acum din păcate domnește o perspectivă a omului sărac, care nu a avut, iar acum a ajuns să aibă prea mult și nu mai știe ce să facă cu banii, așa că face ce îi este mai ușor și la îndemână: să cumpere, să consume - indiferent că are sau nu are sens. 

Eu, personal am ajuns într-un punct în care am realizat faptul că dacă sunt părtașul acestui delir consumerist, pe de-o parte contribui la creșterea prețurilor, dar mai grav este că îmi bat joc de mine, îmi bat joc de banii mei și de timpul pe care îl investesc câștigând banii. 

Prin urmare, am hotărât să-mi schimb atât stilul de viață, cât și modul în care privesc lucrurile din jur.

Am hotărât să gătesc acasă (da, cu “fancy plates” ca la restaurant), să beau un vin bun cu prietenii - tot acasă, să cumpăr de la producătorii mici locali, să beau o cafea în parc (cafea făcută acasă), să fac drumeții montane, să stau departe de oraș, să citesc și să mă educ financiar, să mă gândesc la viitorul meu mai mult și să fac investiții diversificate (aviz pentru cei care nu știu ce să facă cu banii, decât să-i consume). 

Unii ar putea numi asta un boicot....

Poți încerca și tu. 

PS*: Câștigurile pe care le am împreună cu soția sunt peste €6k/lunar. Deci nu o mai dați pe aia cu “sărăkia” și “frustrarea” că nu merge. Scriu asta pentru că sigur se vor găsi deștepți care să spună că eu sigur nu am bani și de asta spun ceea ce spun, din invidie pe cei care au bani. Clasic....

PSS*: Ceea ce vreau să transmit cu mesajul de mai sus este să gândiți și să acționați ALTFEL. Mai smart, mai cumpătat!

LU: PSSS: Aveți bani? Booon. Bravo vouă! Înseamnă că-i meritați! Next step - vă îndemn la schimbarea mindset-ului. Vă îndemn la educație financiară. Gândiți-vă mai mult la viitor, nu doar la prezent. Investiți mai mult și cheltuiți mai puțin! Pentru că de asta am ajuns să plătim prețuri exagerate pe niște produse banale! Sunteți prea dispuși să vă cheltuiți banii pe orice și oricând!”, a scris clujeanul în mesajul care a devenit rapid viral. 

Comentarii Facebook