Primăria Cluj-Napoca reabilitează și modernizează două școli din oraș. Se construiesc peste 20 de săli de clasă
Primăria Cluj-Napoca vrea să modernizeze și se reabiliteze două școli din oraș, una din cartierul Mănăștur, iar cealaltă din Gheorgheni.
”În calitate de primar, am inițiat și am transmis Consiliului local, care le va dezbate în ședința de marți, 10 decembrie, două proiecte de hotărâri privind supraetajarea și reabilitarea termică a două școli importante din orașul nostru - Şcoala Gimnazială Ion Creangă (Aleea Peana nr. 2-4 din cartierul Mănăștur) și Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu (Aleea Herculane nr. 7 din cartierul Gheorgheni)”, transmite Emil BocBoc.
În urma celor două investiţii se vor obține: 23 de noi săli de clasă, o nouă sală de sport, o sală multifuncțională, o sală de festivități și alte noi spații destinate educației.
Valoarea totală a investiţiei în cele două școli va fi de peste 39,5 milioane de lei.
Iată care sunt detaliile celor două investiții:
Proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Supraetajare clădire școală și reabilitare termică - Şcoala Gimnazială Ion Creangă” prevede realizarea de lucrări de etajare pe întreaga suprafață a clădirii școlii, în urma cărora se vor obține în plus 11 săli de clasă, o terasă, o sală festivă și spații conexe.
Suprafața construită desfășurată propusă va fi de 1.493,17 metri pătrați.
Conform devizului general, întocmit de proiectant, valoarea totală a investiției va fi de aproape 13 milioane de lei (12.951.946,85 de lei fără TVA), bani care vor fi asigurați din bugetul local și din alte surse constituite conform legii.
Durata de realizare a investiţiei va fi de 12 luni.
În ceea ce privește obiectivul de investiţii „Supraetajare clădire şcoală, sală de sport şi reabilitare termică - Şcoala Gimnazială Nicolae Titulescu”, acesta prevede realizarea unui etaj suplimentar pentru fiecare din cele trei corpuri de clădire, urmând să rezulte: 12 noi săli de clasă în corpul C1, o sală multifuncționala în corpul C2 și o sală de gimnastică în corpul C3.
Supraetajarea va fi realizată după consolidarea structurii de rezistenţă existente.
De asemenea, se propune realizarea unui ascensor în corpul principal, pentru facilitarea accesului elevilor cu dizabilități.
Suprafaţa construită propusă este de 1.507 de metri pătrați.
Conform devizului general, întocmit de proiectant, valoarea totală a investiţiei pentru acest obiectiv va fi de peste 26 de milioane de lei (26.611.081,13 de lei fără TVA). Finanțarea va fi asigurată de la bugetul local și alte surse constituite conform legii.
Pentru această investiție, durata de realizare va fi de 24 de luni.
De asemenea, va fi realizată și reabilitarea termică a celor școli. Ambele investiții vor asigura în totalitate cele mai înalte standarde de siguranță a elevilor, inclusiv cele privind protecția împotriva incendiilor.
3 Comentarii
Iaca ca ce bun e Boc. Rusine sa-ti fie, proiect de 10 ani.
bine ca se mai gandeste cineva si la copiii nostri...
pe Peana inca 20 de clase pentru floresteni mai trebuie, dupa ce au distrus zona cu traficul, Boc e dus rau