Primăria Cluj-Napoca supraimpozitează terenurile care nu sunt întreținute și pe care vegetația crește
Primăria Cluj-Napoca supraimpozitează cu 500% terenurile care nu sunt întreținute și pe care vegetația crește, punând în pericol sănătatea publică.
”Din acest an, de fapt anul trecut a fost adoptată Hotărârea 946, din 2020, pentru supraimpozitarea terenurilor. Foarte multe terenuri nu sunt întreținute de zeci de ani. Există un pericol, cum e ambrozia și consilierii locali au adoptat această hotărâre, astfel că, în acest an, au fost evaluate 210 terenuri și au fost deja somate persoanele care dețin terenurile. Din aceste 210, 180 de terenuri au rămas pentru a fi supuse supraimpozitarii.Terenul poate crește cu până la 500%. Se fac evaluări periodice și, dacă se constată că până în perioada de reevaluare, adică până în luna noiembrie, au fost curățate ele nu vor intra la supraimpozitare. Dacă nu au fost curățate, atunci vor intra”, a declarat Marcel Bonțidean, șeful Poliției Locale Cluj-Napoca.
În acest an au fost evaluate 1.467 de imobile pentru supraimpozitare și au rămas pe listă 107 imobile cu 530 de proprietari. ”Foarte multe clădiri din municipiu au fost renovate și recondiționate, ceea ce denotă că există o responsabilitate a proprietarilor acestor clădiri. Sunt străzi întregi pe care au fost reabilitate clădirile și au fost înlăturate pericolele”, a mai spus Bonțidean.
4 Comentarii
Primaria ar trebui sa inceapa cu mai toate spatiile de langa blocuri, care sunt in administrarea primariei (!), gardul viu nu e taiat, arbori uscati netaiati, iarba are cca 1m, crengi care incurca circulatia pe trotuare si alei, etc, s.a.m.d.
În loc că comunitari să umble după gunoaie ei stau pe centru să dirijeze semafoarele
Iar angajatii din Primarie care nu isi fac treaba, ar trebui sa fie tunsi la zero.
Astea sunt povesti de 3 lei. Ar trebui sa angajeze primaria o firma care se misca repede si scumo sa curete terenul. Proprietarului i se inmaneaza factura si daca nu o plateste in 30 de zzile se trece la executare silita.