Duminica 22 Decembrie

Primăria Florești va asigura sterilizarea animalelor fără stăpân


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat joi lansarea unor campanii dedicate animalelor din Florești cu sau fără stăpân.

Ştiu foarte bine că ȋn Floreşti avem o problemă cu animalele cu şi fără stăpân. O localitate de anvergura Floreștiului nu ȋşi poate permite să nu rezolve această situaţie”, a spus acesta.

În ultimele luni, autoritățile locale au căutat soluții pentru rezolvarea problemelor din comună. Astfel, împreună cu asociațiile pentru protecția animalelor din județul Cluj, s-a demarat o campanie de responsabilizare a proprietarilor de animale și de sterilizare a animalelor fără stăpân

Stăpânii animalelor din Florești au câteva obligații

Prima acțiune din proiectul demarat de primărie este dedicată proprietarilor de animale din comună. Astfel, Pivariu le transmite floreștenilor care dețin animale că trebuie să facă următoarele:

-au obligația de a microcipa și înregistra câinii în Registrul de evidență al câinilor cu stăpân (RECS).

 -sterilizare obligatorie pentru toți câinii exceptând cei cu certificat de origine Pedigree.

-animalelor trebuie să le fie oferite condiții optime de viață - hrană suficientă, spațiu de mișcare și adăposturi individuale.

Sterilizarea animalelor fără stăpân va fi asigurată de Primăria Florești

A doua direcție din campanie o reprezintă sterilizarea câinilor cu stăpân, acțiune gândită pentru stoparea abandonului și intrarea în legalitate a deținătorilor de animale de companie. 

Fiecare cetățean poate solicita informații cu privire la sterilizare și poate realiza o programare la numărul de telefon - 0755 019 010. Costurile sterilizării vor fi suportate de către Primărie”, a transmis Pivariu.

Totodată, de acum cetățenii pot trimite sesizări cu privire la câinii comunitari la numărul unic de telefon - 0746 262 282. 

Vă rugăm să furnizați informații cât  mai exacte despre situația pe care o reclamați. Fiecare sesizare va fi analizată și se vor lua măsurile necesare, după evaluarea de pe teren.

Câinii comunitari ridicați de pe străzi vor ajunge într-un adăpost și la un cabinet medical pentru verificare. În funcție de starea animalului, i se vor face procedurile de deparazitare, vaccinare polivalentă, sterilizare, realizarea carnetului de sănătate, microcipare și reabilitare fizică și psihică în vederea adopției. Toate aceste costuri sunt suportate de către Primărie. 

În cazul în care ajung la adăpost și câinii nesupravegheați dar care au stăpân, ei vor putea fi revendicați după achitarea tuturor costurilor aferente procedurilor mai sus menţionate. Adopţia câinilor comunitari va fi gratuită.

Pe termen lung, planul Primăriei Florești este să construiască din fonduri europene un adăpost propriu, la standarde europene, atât pentru animalele fără stăpân, cât și pentru cele cu stăpân lăsate nesupravegheate, a adăugat primarul.

piv.jpg


Comentarii Facebook