Primul bucătar român cu stea Michelin își deschide un restaurant la Cluj
Chef Bogdan Dănilă, originar din Bistrița, primul bucătar român care a obșinut prestigioasa stea Michelin, deschide în data de 8 iunie la Cluj Restaurantul Pastel, potrivit unui comunicat de presă.
Primul restaurant cu stea Michelin la Cluj
Dănilă a primit, în 2017, o stea Michelin, după ce și-a făcut ucenicia la restaurante de top din întreaga lume, printre care și Royal Hospital Road al celebrului chef britanic Gordon Ramsay.
Restaurantul deschis de Bogdan Dănilă este localizat în hotelul Meridian din Cluj-Napoca și va avea un meniu european.
Dănilă și-a început cariera la Dublin, în 2002, la restaurantul Patrik Guilbaud și a lucrat la L’Ecrivain înainte de a se alătura echipei lui Gordon Ramsey, în 2010, potrivit portalului de specialitate Restograf. În 2012, în timp ce lucra împreună cu celebrul bucătar în cadrul restaurantului Petrus din Londra, Bogdan Dănilă a fost nominalizat de ghidul Zagat ca fiind unul din top 30 cei mai buni bucătari cu vârsta sub 30 de ani.
Încă lucra la Petrus când restaurantul a primit prestigioasa distincție Michelin. A lucrat în restaurante cu una și două stele Michelin din Irlanda, Marea Britanie, dar și în Statele Unite, și a urmat cursuri de perfecționare la restaurante de 3 stele Michelin din San Sebastian, Spania, Franța și Marea Britanie.
23 Comentarii
oare intra pe foodpanda?
Mai bine un covridog de la pãtru decat o farfurie de 24 inch diametru cu un sparanghel stropit cu 8 grame de sos
@Apocalipsa: sau o ratută cu slanina fripta
@Apocalipsa: amice, dacă ai fi și creștin, ai fi de neînvins.
@Apocalipsa:
De Stan si Bran , cand au fiert un bocanc !!!
O sa manance "participantii" , numai miCelinuri de la Zalau cu sos de mango sau poate de kivi dar ce putem noi face ... in gustul omului nu ne putem BAGA , o sa manance si sos de Antene !!! , da bine pe F.B. si Instagram .
La Aroma de ex sau pe Cetățuie atunci ziceam ca va avea succes.
Da,ciorbă de burtă o avea?
@Hdvhkxd: fi serios.. trei frunzulițe și doi creveți, aranjați artistic în farfurie = 100Lei.
@ : Raspunsul tau denota faptul ca societatea romaneasca nu are cultura necesara si nici nu este pregatita pentru restaurante gastronomice. Nu te umfli pana iti crapa burdihanul, mancarea buna este o sarbatoare in sine. Acolo nu te duci sa mananci ceafa si mici, dupa care sa ragai bine, ci sa te bucuri de niste feluri de mancare inedite. Iar apropo… Citeste mai departe
@ : iar al tău denotă că eștii un snob. Am mâncat în mai toată lumea asta - singurele locuri care m-au enervat au fost restaurantele a la carte în care am fost invitat, pentru simplul motiv că îmi era și mai foame după ce terminam "aranjamentul". De aceea le evit. Mâncarea bună e bine să fie în cantități satisfăcătoare.
comunicat de presa :))
Mă bucur pentru el, dar.. o societate care face vedete din bucătari, e un pierdută.
@ : O societate in care majoritatea oamenilor mananca fast-food, e bine sa aiba bucatari-vedete.
@Calin: e chiar mai bine să pună mâna și să învețe să gătească. E plin internetul de rețete și piața de păpică bună.
@ : vai de plm oligofren alintat.. Si zici ca iei papica in gurita cu lingurita asa cum iei puta in curulet?