Vineri 20 Septembrie

Proaspetele mămici din România pot beneficia de un ajutor de 2000 de lei de la stat. Care sunt condițiile


Mămicile vulnerabile pot beneficia acum de un tichete sociale. Este vorba despre un ajutor de 2000 de lei oferit mamelor defavorizate, care au născut după data de 12 mai 2024. 

,,Astfel, femeile care fac parte dintr-o categorie vulnerabilă și care au născut începând cu data de 12 aprilie 2024 pot beneficia de tichete sociale în valoare de 2.000 de lei care pot fi folosite pentru cumpărarea de produse destinate îngrijirii nou-născutului”, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

Tichetele sunt distribuite de autoritățile locale, cu un termen de 90 de zile pentru ridicarea acestora.

Acestea se oferă o singură dată per nou născut și pot fi ridicate de mamă sau, în situaţia în care copilul este lipsit, temporar sau permanent, de ocrotirea mamei în primele 3 luni de la naşterea copilului, tichetul social pe suport electronic poate fi acordat reprezentantului legal al copilului. Acesta poate fi tatăl copilului sau altă persoană desemnată.

,,Sprijinul are drept scop achiziționarea de către părinți a unor produse specifice necesare îngrijirii nou-născutului (scutece, produse pentru toaleta nou-născutului, articole de vestimentaţie pentru nou-născut, articole sanitare şi medicale pentru cuplul mamă–nou-născut)”, adaugă reprezentanții Ministerului Muncii.

Pot beneficia de tichetele sociale: 

  • Mamele beneficiare ale venitului minim de incluziune
  • Mamele cu dizabilități
  • Mamele în situații critice (calamități, violență domestică etc.)
  • Mamele fără acte de identitate
  • Mamele minore

Comentarii Facebook