Probleme cu înscrierea la creșele din Cluj. O mamă, victima unei erori grave: „Mi se pare foarte revoltător/Au sesizat greșeala, dar nu m-au anunțat”

UPDATE 5.09.2024:

Reprezentanții creșei au declarat pentru Știri de Cluj că a fost vorba de o eroare și, din greșeală, apărea copilul ca fiind admis, mămica ce a reclamat situația neîndeplinind criteriile. Mai exact, este cei de la creșă au înregistrat în Sistemul Informatic Național de două ori dosarul cu numarul 108, pentru doi copii diferiți. O eroare pe care sistemul nu ar trebui să o permită și care va fi semnalată în urma acestei situații.

Din această cauză, dosarul care apărea ca fiind admis, nr.108, nu era cel al mamei ce a reclamat situația, ci al celeilalte familii. „E vorba de o eroare de număr de înregistrare. Numărul 108 s-a dat pe un dosar cu toate criteriile, deci admis, al doilea, 108, e al doamnei, dar ea nu îndeplinește criteriile. La afișarea rezultatelor, numerele de înregistrare ziceau 108, dar erau două dosare, deoarece se înregistrează cu număr , nu cu numele. Cel al doamnei care a reclamat trebuia respins, deoarece nu îndeplinește criteriile. Doamna a primit nr 108 din greșeală”, au declarat reprezentanții creșei pentru Știri de Cluj.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Calculatorul spune admis, personalul creșei spune respins… O mamă din Cluj s-a confruntat cu o situație confuză: când au fost afișate rezultatele electronice, copilul ei figura ca admis la o creșă din Florești. Însă, când a sunat pentru confirmare, a aflat că, de fapt, copilul fusese respins.

Concret, la înregistrare, copilului i s-a atribuit numărul 108. Pe lista cu „copii admiși în creșa Cetatea Fetei Florești”, acel număr apărea ca fiind admis. Cu toate acestea, după ce a discutat cu personalul creșei, femeia a descoperit că cel mic nu obținuse un loc.

,,E o poveste pentru unii poate amuzantă, însă pentru mine deranjantă. Eu știu că se poate și greși, nu sunt frustrată, nu am o problemă că nu a fost acceptat, însă am o problemă cu faptul că pe calculator apare că a fost acceptat, el având numărul 108. Bilețelul de înregistrare pe care l-am primit de la creșă avea tot numărul 108. Am fost informată, în prealabil, că nu trebuie să sun pentru a confirma, deoarece o să fiu eu apelată pentru restul detaliilor,” a povestit femeia pentru Știri de Cluj. 

108.jpg

Câteva zile au trecut iar clujeanca nu a primit deloc detaliile promise, așa că a contactat creșa pentru a verifica situația.

,,Prima oară mi-au spus că de fapt copilul meu e respins, că dosarul lui are numărul 109, nu 108, apoi și-au cerut scuze. În acel moment le-am cerut o poză cu dosarul pe care scrie respins, pe care apare numele copilului meu și numărul 109. Au spus că nu se poate. Am spus că o să merg personal să îl retrag, însă mi-au spus din nou că nu se poate. E dosarul meu cu datele mele și a copilului meu, nu am motive de ce nu aș putea să le retrag,” a mai precizat mama copilului. 

Creșa a anunțat-o că își cere scuze, iar persoanele care au greșit ar urma să fie trase la răspundere.

,,Mi se pare foarte revoltător, vorbind cu ele mi-au spus că au sesizat greșeala însă nu m-a anunțat nimeni. Indiferent când au sesizat greșeala ar trebui să mă sune să îmi spună. La ultimul apel mi-au spus că pot să merg în persoană să văd dosarul, când mă întorc în țară,” a completat clujeanca. 

Știri de Cluj a încercat să contacteze ,,Creșa Cetatea Fetei Comuna Florești”, fără succes până la această oră. 

Vom reveni cu detalii…

109.jpg


Comentarii Facebook