Vineri 22 Noiembrie

Procurorul din Buzău care a jucat la poker banii pentru un flagrant, acuzat că a sustras 300.000 de lei de la o percheziție făcută în Cluj

 

Procurorul George Mărgărit, de la DIICOT Buzău, este acuzat că a jucat la pariuri online banii care trebuiau să fie folosiți la un flagrant. De la Cluj a confiscat suma de 336.235 de lei, care ar fi dispărut.

 

Un celebru avocat din Cluj a trimis, în cursul lunii octombrie, la DIICOT Buzău, o adresă prin care cere lămuriri cu privire la faptul că procurorul George Mărgărit nu a prezentat dovada depunerii sumelor de bani, ridicate cu ocazie efectuării unei percheziţiei, din luna iunie 2012, la CEC Bank, în conformitate cu regulamentele DIICOT.

 

În luna iunie 2012, procurorul Mărgărit a cerut efectuarea unei percheziţii la o adresă din Cluj Napoca, într-un dosar penal anchetat de DIICOT Buzău. Persoana vizată era un tânăr R.S., anchetat într-un dosar de trafic de droguri. "Cu această ocazie, de la domiciliul clientului meu s-au ridicat sumele de 336.230 lei, 2.380 euro, 121 dolari SUA şi 30 de lire sterline. În acelaşi timp s-a dispus sechestru asupra unui autoturism şi a unui telefon mobil", spune avocatul Anatol Pânzaru.

 

Tribunalul Buzău a admis cererea de arestare formulată de procurorul Mărgărit, în cazul lui R. S., dar decizia a fost casată, trei zile mai târziu, de către Curtea de Apel Ploieşti, care a dispus ca inculpatul să fie cercetat în stare de libertate.

 

”Conform regulamentului de organizare şi funcţionare al DIICOT, potrivit art. 142, sumele ridicate de procuror în cursul urmăririi penale de la deţinători se consemnează la CEC Bank, pe numele celui de la care s-au ridicat şi la dispoziţia organului judiciar", spune avocatul Pânzaru, citat de evz.ro.

 

Avocatul Anatol Pânzaru a declarat că nici el, nici clientul lui nu au văzut la dosarul penal nici o dovadă legată de depunerea banilor. Mai mult, susţin avocaţii clujeni de la cabinetul lui Anatol Pânzaru, procurorul era obligat de lege să redacteze o ordonanţă legată de consemnarea sumei de bani.

 

În plângerea depusă la DIICOT Buzău se arată că suma mare de bani în lei aparţinea părinţilor lui Robert S., care au vândut mai multe imobile. "La dosarul cauzei s-au depus contractele de vânzare cumpărare a unor imobile", se arată în plângerea depusă la DIICOT. Maşina sechestrată a fost restituită în cursul anului 2012. Despre bani, însă nimeni nu mai vorbeşte nimic.

 

Avocaţii clujeni au trimis trei cereri, două la DIICOT Buzău şi una la CEC Bank Buzău, pentru a afla soarta banilor. Prima cerere la DIICOT a fost trimisă în data de 2 august 2013, fiind adresată procurorului Mărgărit, care însă nu a răspuns. A doua cerere a fost trimisă şefului DIICOT Buzău, care nici el nu a răspuns.

 

De la CEC Bank de asemenea nu s-a trimis răspuns. "După ce s-a aflat că procurorul Mărgărit şi-a însuşit sume de bani din contul de flagrant, în cursul zilei de marţi am fost contactaţi de la CEC Bank Buzău, de angajata Elena Nicolae care ne-a cerut să facem alte diligenţe pentru a primi răspuns la cererea noastră".

 

Procurorul George Mărgărit a fost acuzat că a jucat la pariuri online suma de 13.000 de euro care provenea din fondurile de realizare a infracţiunilor în flagrant ale instituţiei. Surse judiciare au mai declarat că procurorul DIICOT nu poate justifica o altă sumă de 400.000 de lei care a fost sechestrată într-o infracţiune economică. Dacă adaugăm şi sumele care nu au fost justificate în dosarul care îl priveşte pe R.S. rezultă că prejudiciul pe care magistratul trebuie să îl acopere este de peste 850.000 de lei. Nici un oficial de la DIICOT Buzău nu a putut fi contactat.

Comentarii Facebook