Proprietarii de apartamente din Cluj, măcinați de REGRETE! Ce au descoperit după ce și-au dat toți banii pe locuințe: „Îmi vine să vând și să mă mut”


Tot mai multe persoane care și-au cumpărat apartamente în blocurile nou construite în Cluj-Napoca au ajuns să regrete alegerea, după ce și-au dat seama că pereții sunt extrem de subțiri și aud fiecare mișcare a vecinilor. 

Într-o postare făcută pe rețelele de socializare, un tânăr a mărturisit că trece printr-un adevărat calvar, după ce și-a cumpărat un apartament într-un complex rezidențial din orașul de pe Someș, în urmă cu cinci ani. 

El a relatat că a ajuns să doarmă cu dopuri în urechi ca să nu mai audă gălăgia făcută de ceilalți locatari.

Salutare. Vreau să îmi revărs dezamăgirea și necazul aici și, totodată, să atrag atenția asupra unui aspect legat de cumpărarea unui apartament nou! Am cumpărat acum 5 ani un apartament nou într-unul dintre noile Complexe Rezidențiale ale Clujului.

Am ajuns în punctul în care dorm cu dopuri în urechi și nu mi se pare normal. Fără dopuri nu am nicio șansă. Stau la un etaj intermediar și se aude tot, mai ales vecinii de sus. Sunt câteva familii cu copii mici și se aud copiii cum aleargă, tropăituri, lucruri scăpate pe jos.

Astea țin până după 12 noaptea. Degeaba le-am atras atenția, dau vina unii pe alții. Dacă reușesc să adorm pe la 1, la 5 dimineața primesc trezirea din altă parte: se aud țevile, se aude cum face lumea duș, cum închid ușile, cum se umblă, cum aspiră nu știu ce robot de aspirat la nu știu ce apartament la 6 dimineața etc.

Merg la muncă neodihnit. Îmi vine să vând și să mă mut. Aveți și voi probleme asemănătoare? Oare constructorii, când vând un apartament, de ce nu fac măsurători de izolare fonică și nu atribuie un indice de izolare fonică, să știe lumea ce cumpără? Zi bună!”, a scris clujeanul pe rețelele de socializare. 

Nu puțini au fost cei care au povestit că au avut parte de experiențe similare în blocurile noi din Cluj-Napoca. 

Eu îl aud pe vecinu’ de sus cum își suflă nasul în baie, o aud pe vecina cum se joacă cucu-bau cu fetița și îl aud pe George cum urlă la 6 dimineața că nu vrea să mănânce.  

Bloc construit în 2015.  Da, se aude tot. Îmi aud vecinii cum fac sex, cum se ceartă, ce muzică ascultă etc.  Am totuși noroc că am vecini ok și destul de rar se întâmplă să fie FOARTE deranjant.  Mai am noroc și că, dacă mă pun să dorm, poți să tai lemne lângă mine.  

LE: Dacă vecinii sunt nesimțiți și fac gălăgie în timpul orelor de liniște, cheamă poliția. După câteva amenzi, o să se liniștească.”, a relatat un internaut. 

O altă persoană susține că singura soluție de salvare în această situație este mutarea la casă, pentru că un apartament izolat fonic e foarte greu de găsit.

 „Nu prea ai unde să te muți dacă nu ai bani de casă. Cam așa e peste tot. Poți să ai noroc să ai vecini care nu fac gălăgie, dar, realistic vorbind, majoritatea fac gălăgie.”, susține aceasta.   

Un clujean a povestit în comentarii că are discuții frecvente cu vecinii despre problema zgomotului din bloc, acuzându-se reciproc. El le-a recomandat celor care se confruntă cu această problemă să ia în calcul izolarea camerei cu rigips fonic.  

E o problemă comună în blocurile noi. Și mie mi s-a atras atenția că fac gălăgie, dar și eu am atras vecinilor atenția. În punctul ăsta, e doar un joc de care pe care.

Dacă nu vrei să te muți și nu ai probleme să intri în renovări, poți încerca să izolezi camera cu rigips fonic, măcar pe laturile de unde vine cea mai multă gălăgie. Rigipsul fonic e cam 23 lei/mp, adezivul nu e nici el scump, doar manopera te costă, plus rezugrăvit.”, a comentat clujeanul.  

Comentarii Facebook