Duminica 8 Septembrie

Proprietarii din Cluj refuză să facă curățenie în apartament când închiriază imobilul: „De trei zile curăț și tot mai găsesc mizerie”/,,Am pățit la fel"


O tânără a povestit într-o postare publicată pe o rețea de socializare cum a crezut că și-a găsit un apartament frumos în care să locuiască, însă în scurt timp a realizat că acesta era foarte murdar și cu diferite imperfecțiuni. 

Cu toate că la prima vizită apartamentul arăta decent, femeia a povestit că după ce s-a mutat a început să descopere tot mai multe lucruri pe care nu le-a observat la început. Când a încercat să contacteze proprietarul, acesta i-a răspuns că este plecat din țară și că trebuie să se descurce singură 

,,Trec printr-o situație și nu am idee ce și cum să fac, poate cineva a mai trecut prin asta. Am fost să văd un apartament de închiriat, la prima vedere arăta foarte ok, era plin de covoare, mirodenii, lumânări, prostii de decorațiuni.

M-am înțeles cu proprietara că îl iau, am făcut contract, am plătit garanție și o chirie, dar greșeala mea a fost că nu am stat să mă uit în detaliu la chestiuni de finețe. Aragazul era acoperit cu o decorațiune specială pentru el, apartamentul părea prăfuit, dar era ok. M-am înțeles cu ea că va face curățenie când va preda apartamentul.

Proprietara a plecat din țară, mi-a lăsat cheile în poștă și când am ajuns acolo, era distrus...

Aragazul era tot stropit de ulei și mizerie, parchetul umflat de la urina de cățel (bineînțeles ascunse de covoare), am tras de la loc toate și era ultima infecție de apartament efectiv. I-am scris proprietarei, a zis că nu e așa rău și să mă descurc eu cu curățenia.

De 3 zile tot spăl încontinuu și tot mai găsesc mizerie…" a scris tânăra.

Clujenii au început să ofere sfaturi și să povestească și ei întâmplările avute cu alte apartamente murdare. Elementul comun în marea majoritate a comentarilor lăsate este că proprietarii nu ajută chiriașii să facă curățenie în imobil. Aceștia trebuie să se descurce singuri. 

,,Foarte rar vezi un proprietar care să fi curățat măcar puțin apartamentul.

Am stat în mai multe chirii și a devenit o rutină deja.

Scuza mereu e aceeași: nu am avut timp. Fă același lucru,” a comentat un utilizator.

,,Clasicul proprietar clujean :)) nu ai făcut niste poze sa i arăți proprietarei? Poți căuta pe cineva profesionist să-ți facă curat si nu-i plătești o parte din chiria viitoare, vă înțelegeți voi, daca nu vrea cred ca cel mai bine îți cauți altceva,” a propus un clujean.

,,Am pățit la fel, am discutat cu proprietarul și răspunsul a fost: «Așa găseam și eu de la alții când trăiam în chirie, deal with it». Totul era lipicios, toate prizele scoase din pereți, toate ușile și dulapurile atârnau și stăteau să cadă. Frigiderul era plin de jeg, inclusiv pe exterior, mașina de spălat plină de mizerie, recipientul pentru detergent era negru, etc. Fă același lucru.” a mai precizat alt utilizator.


Comentarii Facebook