Vineri 18 Octombrie

Prorectorul UMF Cluj, Nicolae Crișan, a primit un prestigios premiu în Italia. Medicul clujean este un promotor al chirurgiei robotice urologice în România


Prorectorul UMF Cluj premiat la Congresul Societății Italiene de Urologie de la Bari

În perioada 11-13 octombrie, la Bari, Italia, a avut loc cel de-al 97-lea Congres al Societății Italiene de Urologie (SIU), un eveniment major care a reunit peste 1500 de specialiști în domeniu. În cadrul ceremoniei de deschidere, găzduită de prestigiosul Teatru Petruzzelli, premiul Societății Italiene de urologie a fost conferit profesorului univ. dr. Nicolae Crișan, prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, medic primar urolog și promotor al chirurgiei robotice în România.

La eveniment au participat figuri importante din sfera medicală și autorități italiene, printre care secretarul de stat Marcello Gemmato și primarul Bariului, Vito Leccese. De asemenea, consulul general al României la Bari, Ioana Gheorghiaș, a fost prezentă la ceremonia de premiere. Anunțul a fost făcut de Cosulatul General al României la Bari:

„În cadrul ceremoniei de inaugurare, desfășurată în prestigiosul Teatru Petruzzelli, în prezența secretarului de stat din Ministerul italian al Sănătății, Marcello Gemmato, a primarului Vito Leccese și a altor reprezentanți ai autorităților locale, consulul general Ioana Gheorghiaş a avut deosebita plăcere de a participa la conferirea premiului #SIU Prof. Univ. Dr. Nicolae Crișan, medic primar urolog, chirurg de excelență în urologia robotică și laparoscopică și profesor în cadrul Universității de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. Specialistul român, ce se bucură de vastă apreciere atât în comunitatea profesională autohtonă, cât și la nivel internațional, promotor al chirurgiei robotice în România, dar și al înaltelor standarde de etică și grijă pentru pacienți, reprezintă un punct de referință în domeniu”. 

Prof. Dr. Nicolae Crișan, chirurg de excelență în urologia robotică și laparoscopică, este recunoscut atât în România, cât și la nivel internațional pentru contribuțiile sale în domeniu și pentru promovarea standardelor ridicate de etică și grijă față de pacienți.


Comentarii Facebook