Miercuri 13 Noiembrie

Protecția Consumatorului a închis patru restaurante din Cluj-Napoca! Mizerie și produse expirate în „orașul de 5 stele”


Patru restaurante din Cluj-Napoca au fost închise temporar de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj din cauza neregulilor identificate.

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj au verificat, în perioada de 22-27.07.2022,  respectarea prevederilor legale în domeniul Horeca, de către 5 operatori economici de pe raza municipiului Cluj-Napoca, fiind identificate mai multe probleme. 

Ca urmare a neregulilor constatate, în timpul controlului, comisarii CRPC RNV Cluj au aplicat 5 sancțiuni contravenționale dintre care 4 cu amenzi în cuantum de 155.000 lei și unul cu avertisment. Totodată, au fost dispuse măsuri de oprire definitivă de la comercializare a unor produse și preparate în valoare de circa 3.500 de lei. 

Pentru 4 operatori economici a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor.

Ce au descoperit inspectorii ANPC

  • Comercializarea unor produse cu data limită de consum și termen de valabilitate, depășit
  • Schimbarea stării termice a unor produse și preparate
  • Depozitarea unor produse și preparate fară elemente de identificare-caracterizare
  • Folosirea unor spații de depozitare insalubre, aferente depozitarii produselor refrigerate sau congelate, băuturi răcoritoare,  legume și fructe (prezenta mucegai pe rafturi, glilaje agregate)
  • Preparate congelate fără a deține abatitor (congelator rapid) și, implicit, document de sanitar veterinar
  • Utilizarea unor aparate frigorifice insalubre, improprii depozitării produselor expuse la comercializare
  • Zona aferentă barului insalubră
  • Comercializarea peștelui vechi, cu ochi retractați și la care se desprindea carnea de pe os
  • Prezența muștelor în blocurile alimentare
  • Utilizarea unor cântare neverificate metrologic sau neomologate conform prevederilor legale
  • Existența unui bloc alimentar cu igrasie,
  • Utilizarea unor capete de produse fără elemente de identificare, cu modificări organoleptice
  • Semipreparate (paste diverse) cu data limită de consum 4 zile
  • Utilizarea unor bureți și mănuși cu inserție metalică
  • Utilizarea unor frigidere cu  chedere rupte, cu depuneri de resturi
  • Existența unor zone cu aglomerări de mucegai sub plitele de gătit
  • Utilizarea unor agregate cu ventilatoare îmbâcsite cu praf.

Comentarii Facebook