Protecția Consumatorului a închis patru restaurante din Cluj-Napoca! Mizerie și produse expirate în „orașul de 5 stele”
Patru restaurante din Cluj-Napoca au fost închise temporar de Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj din cauza neregulilor identificate.
Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj au verificat, în perioada de 22-27.07.2022, respectarea prevederilor legale în domeniul Horeca, de către 5 operatori economici de pe raza municipiului Cluj-Napoca, fiind identificate mai multe probleme.
Ca urmare a neregulilor constatate, în timpul controlului, comisarii CRPC RNV Cluj au aplicat 5 sancțiuni contravenționale dintre care 4 cu amenzi în cuantum de 155.000 lei și unul cu avertisment. Totodată, au fost dispuse măsuri de oprire definitivă de la comercializare a unor produse și preparate în valoare de circa 3.500 de lei.
Pentru 4 operatori economici a fost dispusă măsura de oprire temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor.
Ce au descoperit inspectorii ANPC
- Comercializarea unor produse cu data limită de consum și termen de valabilitate, depășit
- Schimbarea stării termice a unor produse și preparate
- Depozitarea unor produse și preparate fară elemente de identificare-caracterizare
- Folosirea unor spații de depozitare insalubre, aferente depozitarii produselor refrigerate sau congelate, băuturi răcoritoare, legume și fructe (prezenta mucegai pe rafturi, glilaje agregate)
- Preparate congelate fără a deține abatitor (congelator rapid) și, implicit, document de sanitar veterinar
- Utilizarea unor aparate frigorifice insalubre, improprii depozitării produselor expuse la comercializare
- Zona aferentă barului insalubră
- Comercializarea peștelui vechi, cu ochi retractați și la care se desprindea carnea de pe os
- Prezența muștelor în blocurile alimentare
- Utilizarea unor cântare neverificate metrologic sau neomologate conform prevederilor legale
- Existența unui bloc alimentar cu igrasie,
- Utilizarea unor capete de produse fără elemente de identificare, cu modificări organoleptice
- Semipreparate (paste diverse) cu data limită de consum 4 zile
- Utilizarea unor bureți și mănuși cu inserție metalică
- Utilizarea unor frigidere cu chedere rupte, cu depuneri de resturi
- Existența unor zone cu aglomerări de mucegai sub plitele de gătit
- Utilizarea unor agregate cu ventilatoare îmbâcsite cu praf.
10 Comentarii
Mergeți și la LIDL pe Frunzisului sa vedeți legume stricate și congelatoare pline de resturi,lucra vinituri și acolo!
daca nu ziceti si numele restaurantelor stirea este degeaba
Orasul pu*ii de 5 stele
Ar trebui sa verificate si alte locuri nu numa restaurantele dar.... de.... daca sunt a unor oameni influenti din tara ei nu au voie sa fie "deranjati" de controale......Afacerile oamenilor influenti nu sunt deranjate de oamenii legii....
Și știu bine care ce mănâncă.
Publicati si numele restaurantelor, oamenii au dreptul sa stie unde dau cu banul pentru mancare proasta la pret de stele Michelin
Restaurantele de fite din centrul clujului servesc clientilor pizza congelata! cam asta-i nivelul gastronomic din orasul de 5 stele, restaurante cu aere si pretentii nici macar cartofii nu-s in stare sa si-i faca singuri,… Citeste mai departe
@georgian: corect !!!
Păi zi măi boule/vacă de "ziarist", care-s alea? Scrii și tu:cură apa'n beci.Rău a-ți ajuns!
@Cetățeanul vigilent: asemenea informații nu se mai dau de ani de zile de la ANPC:))) nu vor să se știe
@Cetățeanul vigilent: bai vigilentule, vezi ca ai pus cratima la ati de la atata vigilenta...Stay tuned ! si baga-ti boosterul ca se-ntoarce primejdia