Duminica 22 Decembrie

Protest duminică, la Cluj: Noi rămânem în Europa, voi plecati. Demisia și anticipate!

 

Clujenii anunță că ies în stradă duminică, 18 octombrie, de la ora 18.00. 

 

Protestul va avea loc în Piața Unirii, între orele 18.00 - 20.30, iar 560 de persoane au spus deja că vor participa

 

Toate eforturile noastre de a schimba ceva contează! Toate problemele noastre au aparut cand am crezut contrariul, si am preferat sa nu facem nimic. 

 

Votul, protestele, semnăturile pentru inițiative cetățenești, implicarea civică sau politică a oamenilor integri, lupta instiutiilor libere și a presei independente pentru aceleași valori, Toate acestea cumulate țin România în picioare! Refuzul de o grosolănie frapantă oferit de către coaliția PSD-ALDE Comisiei Europene cu privire la M. C.V.,arată deschis intenția ei de a scoate România din U. E sau în cel mai fericit caz, izolarea țării de către aliații noștri. 

 

REVENDICĂRI:

 

1. Cerem aplicarea imediată a tuturor solicitărilor definite în raportul M.C.V referitoare la justiție, Prevederile acestui raport au caracter obligatoriu și nu sunt negociabile. 

2. Solicităm demisia imediată a guvernului Dragnea-Dancila și declanșarea procedurii pentru alegeri anticipate. 

 

CLUJUL SPUNE NU! România rămâne în U. E.! Actuală guvernare pune în pericol tot ce înseamnă fundamentul unei societăți civilizate: justiție și presă liberă, garantarea drepturilor cetățenești, statul de drept și domnia legii.

 

Recomandarile cu caracter obligatoriu cuprinse in raportul MCV 

 

1. Legile justiţiei

 

- Suspendarea imediată a punerii în aplicare a legilor justiţiei şi a ordonanţelor de urgenţă ulterioare.

 

- Revizuirea legilor justiţiei ţinând seama pe deplin atât de recomandările formulate în cadrul MCV, cât şi de cele formulate de Comisia de la Veneţia şi de Grupul de state împotriva corupţiei al Consiliului Europei (GRECO).

 

2. Numirile/revocările în cadrul sistemului judiciar

 

- Suspendarea imediată a tuturor procedurilor de numire şi revocare aflate în curs care vizează

procurori în funcţii-cheie.

 

- Relansarea procesului de numire a unui procuror-şef al DNA care să aibă experienţă dovedită în domeniul urmăririi penale a infracţiunilor de corupţie şi un mandat clar pentru ca DNA să continue efectuarea de anchete profesioniste, independente şi imparţiale în cazurile de corupţie.

 

- Numirea imediată, de către Consiliul Superior al Magistraturii, a unei echipe interimare de conducere a Inspecţiei Judiciare şi numirea, în termen de trei luni, prin concurs, a unei noi conduceri a acestei instituţii.

 

- Respectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii referitoare la numirea sau revocarea unor procurori cu funcţii de conducere până la intrarea în vigoare a unui nou cadru legislativ, în conformitate cu recomandarea 1 din ianuarie 2017.

 

3. Codul penal şi Codul de procedură penală

 

- Îngheţarea intrării în vigoare a modificărilor propuse a fi aduse Codului penal şi Codului de procedură penală.

 

- Relansarea procesului de revizuire a Codului penal şi a Codului de procedură penală ţinând seama pe deplin de necesitatea de a se asigura compatibilitatea acestor coduri cu dreptul UE şi cu instrumentele internaţionale în materie de combatere a corupţiei, precum şi cu recomandările formulate în cadrul mCv şi cu avizul Comisiei de la Veneţia”.

Comentarii Facebook