Protest în Consiliul Local Cluj-Napoca. Oamenii de pe strada Ștefan Meteș cer demontarea stâlpişorilor
Mai mulți clujeni care locuiesc pe strada Ștefan Meteș au protestat, luni, 11 ianuarie, în Consiliul Local. EI cer ca stâlpii care blochează accesul auto pe strada lor să fie îndepărtați.
Primarul Emil Boc le-a transmis că o plângere depusă de ei a fost acceptată de Primăria Cluj-Napoca și că în următoarea ședință a CL Cluj-Napoca, cel mai probabil, problema lor va fi rezolvată.
Redăm mai jos un articol publicat de Știri de Cluj în noiembrie 2015.
Clujenii de pe strada Ștefan Meteș se plâng că drumul a fost blocat cu stâlpi la cererea ”barosanilor” care locuiesc acolo.
”Pozele cu ambulanta blocata de stalpisori sunt surprinse azi dimineata la ora 6 am pe strada Stefan Metes, in Cluj Napoca. Cred ca aceasta subliniaza inca o data ca si in orasul nostru baronasii si smecherasii sunt mai importanti decat cetatenii, siguranta sau dreptul lor de proprietate.
Probabil stiti deja ambulanta, pompierii si toate masinile au acces interzis pe strada Stefan Metes, pentru a nu deranja linistea fostului director de la Clujana.
Pompierii sau alte echipaje ISU la fel nu pot sa spun decat doamne ferete sa se intample ceva. Probabil stiti povestea cu Primaria, care a aprobat in 2006 un PUD aberant cu dedicatie, prin care proprietarii unor apartamente au acesul interzis prin acte pe propria strada, ci pe o alta strada inexistenta de care Primaria a uitat intre timp, nu numai ca nu a mai construit strada nici in acte nu mai apare.
Smecherii au speculat acesta balba si pe baza acestui PUD au castigat in instanta blocarea drumului pentru proprietari. Ce face Primaria? Ce face de obicei, se balbaie in raspunsuri evazive si incerca sa amane rezolvarea problemei”, ne-a relatat Avram Victor.
Pe strada Ştefan Meteş au fost autorizate patru blocuri între case, iar 48 de familii din blocuri au ajuns în situația de a nu mai avea acces cu autoturisme proprii.
Pe strada Ştefan Meteş s-au construit patru blocuri, iar zona a fost pietonalizată pentru cei care locuiesc la case pe drumul respectiv.
Pe strada Ştefan Meteş din cartierul Mănăştur poți să ajungi de pe strada Câmpului. La capătul străzii s-au construit patru blocuri cu demisol, parter, două etaje şi mansardă, locuite de 48 de familii.
Aceste familii nu mai au cum să intre la blocuri, pentru că celelalte familii, care locuiesc la case, au obţinut o sentinţă judecătorească definitivă, prin care strada a fost închisă circulaţiei auto.
"Au venit cu executorul judecătoresc şi au montat stâlpişori. În prezent, noi nu mai putem intra cu maşinile ca să ajungem acasă. Să nu mai vorbim de situaţia în care se întâmplă ceva şi trebuie să apelăm la ambulanţe. Suntem izolaţi. Nu putem folosi nici arterele din jur, care sunt private (Grigore Antipa şi Pavel Dan - n. red.). În momentul în care s-au construit blocurile în care locuim, constructorul a cumpărat strada Meteş pentru a putea construi. Acum constructorul a murit şi proprietarul terenului locuieşte în Austria şi nu a putut ataca sentinţa prin care s-a închis strada. Sunt şapte case pe Meteş şi proprietarii lor pot intra cu maşina”, explica un locatar al blocurilor, în 2011.
Cei de la Primărie explicau atunci că blocurile ”de pe Meteş au la bază un Plan Urbanistic de Detaliu aprobat prin Hotărârea Consiliul Local nr. 40 din 2006. Astfel, accesele sunt reglementate, cel pietonal, de pe Meteş, iar cel auto, pe un drum nou, între G. Antipa şi P. Dan, care în prezent nu s-a mai amenajat. Există două autorizaţii de construire, două din 2006 pentru două blocuri şi încă două din 2007, pentru celelalte două”.
Drumul nou nu s-a mai făcut nici până azi.
2 Comentarii
In calitate de vecin "puternic si influent" le transmit stimatilor locatari ai "blocurilor dintre case" ca in primul rand, prima ilegalitate comisa este chiar edificarea acestei constructii. Este culmea tupeului sa vad acum, ca dupa ce intr-o zona de case cu regim de inaltime D+P+E+M s-au edificat in fapt cu nerespectarea autorizatiei de contructie… Citeste mai departe
Subiectul discutiei e drumul de acces !. In curand o sa nu discutam despre cum ati ingustat voi acel drum. Tu vorbesti de vilolarea intimitatii cand circuli pe drumul oamenilior si lor le blochezi acesul Prima ilegalitate comisa a fost acel PUD facut cu dedicatie pt voi. Pana la urma cei care va protejeaza abuzurile o sa platesca destul de scump !