Duminica 22 Decembrie

Protest în Someșeni! Emil Boc a fost acuzat de oameni că le-a făcut o rampă de gunoi lângă case - VIDEO

 

Clujenii din Someșeni s-au revoltat după ce Primăria Cluj-Napoca amenajează o rampă temporară de stocare a gunoaielor pe fosta platformă unde RADP Cluj depozita mașinile ridicate din Cluj-Napoca.

 

50 de familii i-au cerut socoteală primarului Emil Boc, miercuri seara, pentru că nu mai suportă mirosul venit de la cateva mormane de resturi menajere depozitate temporar intr-o curte a regiei.

 

 

 

Emil Boc a fost la un pas să fie luat la bătaie. Oamenii au iesit in strada sa blocheze accesul masinilor de gunoi in curtea RADP Cluj. Gunoiul era descărcat și ținut cateva zile pe o platforma de beton. De acolo era luat și dus la Oradea. 

 

Nu a fost vorba despre nicio agresiune fizică. Am mers să le explic că nu este vorba despre o rampă de gunoaie, ci de o rampă de transbordare. Se pune gunoiul și apoi se duce la Oradea. Zona se spală în permanență. Nu este ca și în siatuația de la Pata Rât. 

 

Va avea un caracter temporar până la betonarea platformelor din Pata Rât. 

 

Casele cele mai apropiate sunt de o jumătate de km distanță. Platforma este betonată și de acolo se încarcă de acolo în TIR. Trebuie să avem înțelegere pentru că ne-au înțeles alții din alte județe, dar îi rog să ne înțeleagă și ei”, a spus Emil Boc. 

 

E focar de infectie. Suntem în Capitala gunoaielor și e un miros de nedescris aici”, a spus o clujeancă. ”Am găsit șobolani, pentru că de cel puțin 3 zile se depozitează aici gunoaiele”, a mai spus cineva. 

 

Clujenii care au protestat spun că se simt cetățeni de mâna a doua și i-au cerut lui Emil Boc să rezolve situația. Primarul a promis că în 3 săptămâni totul se va rezolva. ”Am venit ca sa le spun oamenilor ca e o situatie temporara, ca in maximum 21 de zile va fi betonat un alt spatiu unde vor putea fi depozitate gunoaiele ce trebuie transportate la Oradea”, a declarat primarul Emil Boc.

 

Gunoaiele sunt puse pe terenul RADP pentru a putea fi compactate și încărcate în TIR -uri, care mai apoi să fie duse la Oradea, ele neputând fi transportate în starea în care sunt colectate de la blocuri. 

 

Este vorba despre un teren de 4000 de mp pe care îl amenajează acum Salprest Rampă și care, potrivit directorului firmei, Mircea Vereș, va fi gata la timp. 

 

Pentru că Clujul nu are o rampă temporară de depozitare a deșeurilor, municipiul a ajuns să ducă deșeurile la Oradea timp de 3 luni. După această perioadă nu există nicio altă soluție.

 

Rezolvarea ar fi terminarea de către Consiliul Județean Cluj a Centrului ecologic de deșeuri, dar acest proiect este blocat pentru că firma care lucra a comis erori grave.

 

Între timp, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat majorarea prețului la gunoaie, pentru ca firmele de salubritate să nu intre în faliment. Deșeurile sunt transportate la Oradea pe costurile firmelor Brantner și Rosal.

 

Gunoaiele din Cluj-Napoca se scumpesc

Comentarii Facebook