Protestatarii au ”ocupat” Clujul, miercuri seara, și i-au disperat pe oameni: Pot fi amendați contravențional - VIDEO


Clujul a fost ”ocupat” miercuri seara de protestatari, în special cei care fac taxi și care lucrează în serviciile alternative de transport persoane. Aceștia s-au raliat protestului transportatorilor. 

Coloana a străbătut orașul, iar la ora 23.00, protestul s-a terminat. Gălăgia infernală făcută i-a deranjat pe clujeni, care au cerut amendarea lor. 

Ṣoferii care abuzează de claxon pot fi amendați contravențional cu sume între 580 (adică 145 de lei x 4) și 725 de lei (145 de lei x 5). Ṣoferilor le este interzis, la articolul 148 din Regulament, în mod expres, „să folosească în mod abuziv mijloacele de avertizare sonoră”, a comentat un clujean.

Protestele vor continua zilele acestea, transportatorii având doleanțe pe care guvernul nu le-a îndeplinit încă.

Ce vor transportatorii?

Printre revendicări se numără plafonarea RCA în regim de urgență la 5.000 lei pentru B 0, amendarea OUG nr. 43/1997 privind tolerantele la mase și dimensiuni, armonizarea acesteia cu Regulamentul European 1100/2008 privind controalele în vămi și tarife de utilizare a rețelei de drumuri fără dublă taxare, tratament fiscal nediscriminatoriu a angajatilor din mediul privat în privința alocației de cazare, aplicarea RO-Etransport doar la mărfurile cu risc fiscal ridicat in conformitate cu prevederile directivei EUROPENE 2006/112, elaborarea in regim de urgență a Legii anti dumping, promovată prin Ordonanța de Urgență a Guvernului pentru eliminarea concurenței neloiale din toate sectoarele economice.

De asemenea, transportatorii reclamă proasta gestiune a ASF a sistemului de asigurări RCA, timpii extrem de lungi de așteptare în frontiere, care aduc zilnic pierderi de câteva sute de euro/camion transportatorilor români, care nu sunt influențați doar de neaderarea la Schengen, ci și de controlul greoi al autorităților române în frontiere și mai ales al CNAIR), nereguli privind acuratețea cântărilor din frontiere, scumpirea vignetei din următorii ani și valoarea mare a accizei la motorină, care nu se poate recupera, ca în alte țări.

Comentarii Facebook