Duminica 8 Septembrie

Proteste împotriva unei minorități din Cluj! Membrii comunității sunt speriați: „Acum îmi fac griji că pot păți ceva” - FOTO


Homofobii protestează împotriva LGBTQ+ din Cluj! Membrii comunității sunt speriați: „Acum îmi fac griji că pot păți ceva

A mai rămas doar o zi până la pride-ul comunității LGBTQ+, paradă prin care membrii comunității își vor cere drepturile. 

Motivul pentru care se organizează astfel de parade este pentru a promova lupta pentru drepturi ale comunității și pentru a afirma mândria în cultura LGBTQ+. În mod obișnuit, paradele au loc anual, în luna iunie, tocmai pentru a marca 

Motivul acestor parade este comemorarea luptei pentru drepturi LGBT și afirmația mândriei (pride în engleză) în cultura LGBT. De cele mai multe ori paradele au loc anual, în luna iunie, pentru a comemora revolta de la Stonewall din 1969, New York, moment crucial pentru mișcarea LGBTQ+. 

În acest an, marșul Pride de la Cluj-Napoca va avea loc în data de 15 iunie, adică mâine, însă, în aceaași zi, va avea loc și Marșul pentru Familie, unde vor participa clujenii care sunt împotriva  comunității LGBTQ+. 

Membrii LGBTQ+ se tem pentru siguranța lor 

Deși cele două marșuri vor avea loc abia mâine, amebele tabere au promovarea încă de acum câteva zile, însă homofobii nu s-au rezumat doar la online și au ieșit în stradă pentru a împărți pliante denigratoare față de membrii queer. 

Un astfel de pliant a ajuns atât în poșta, cât și pe mașina unei membre din comunitatea LGBTQ+ care susține că nu ar fi crezut că într-un oraș european ce se vrea civilizat și deschis, va ieși la suprafață homofobia. 

De asemenea, aceasta a mai spus că nu se simte în siguranță în Cluj-Napoca, tocmai din cauza adunărilor care incintă la ură și violență împotriva persoanelor LGBTQ+. Acum, membra comunității își face griji pentru viața și siguranța sa. 

Sunt membră în comunitatea LGBTQ+ din Cluj. Aseară am găsit pe mașină un pliant care instigă la ură. Toate mașinile din jur aveau un pliant de genu. Apoi am găsit unu și în cutia poștală. Nu aș fi crezut că într-un oraș european civilizat și open mind poate să iasă la suprafață homofobia, fascismul și extremismul. Nu mă simt în siguranță că în acest oraș au loc adunări care incită la ură și violență împotriva persoanelor LGBTQ+. M-am mutat la CJ acu 5 ani dintr-un oraș provincial cu oameni încuiați și intoleranți față de cei care sunt diferiți. Acum îmi fac griji că pot păți ceva și mă tem pentru siguranța mea.

Nu știu ce să fac.

1.JPG

2.JPG

Comentarii Facebook