Vineri 18 Octombrie

Proteste la Școala Ion Agârbiceanu din Mărăști! Elevii sunt mutați forțat la altă școală. Deocamdata, au ore de 40 de minute!


Părinții copiilor din clasele zero de la Școala Ion Agârbiceanu din Mărăști sunt revoltați pentru că elevii sunt mutați forțat la altă școală.

Elevii din clasa zero de la Școala Ion Agârbiceanu vor fi mutați forțat lângă BRD, la Colegiul Anghel Saligny. Ca părinți suntem revoltați, pentru că locuim aproape și sunt și alții care s-au mutat lângă școală tocmai pentru a fi aproape.

Ne-au spus că nu mai sunt locuri la școala asta și de aceea trebuie mutați copiii.

Noi am înscris copilul în luna mai 2021 la școală și nu ni s-a spus nimic. În septembrie, după ce au început cursurile am aflat că cei din clasa zero vor fi mutați”, ne-a relatat o mămică.

Părinții spun că cei din conducerea școlii s-au purtat mișelește. ”Am fost revoltați în septembrie, dar ni s-a spus că să vedem, să așteptăm că e posibil să se fac în semestrul doi sau la final. Luni, 6 decembrie, am aflat că vor fi transferați din 13 decembrie.

Am înțeles că și copilul directoarei este în școală, dar e în clasele care rămân”, a mai spus părintele. 

Spre exemplu, elevii din clasa a doua au ore de 40 de minute, pentru că nu este destul spațiu pentru toți copiii. 

Școala unde sunt mutați copiii este la circa 2 - 3 kilometri, dar părinții spun că ar fi trebuit să știe acest lucru de la început, nu să se trezească acum cu probleme. Copiii sunt foarte mici și trebuie duși de cineva la noua locație, pentru că în Mărăști traficul este un adevărat coșmar. 

Conducerea școlii Ion Agârbiceanu susține că mutarea se face spre binele elevilor

Noi am ținut legătura cu părinții din martie. Am mai avut întâlnire și mai avem și azi.  Am hotărât ca la clasa pregătitoare, clasa întâi și a doua, orele să fie de 40 de minute, pe perioadă determinată de timp, din lipsă de spațiu. 

Acum, cei din clasa a doua vin de după-amiază și au acceptat acest lucru. Ni s-a oferit șansa de a muta o parte dintre clase la Colegiul Anghel Saligny și toți copiii să meargă la cursuri de dimineața, așa că am profitat de ea”, a spus directoarea școlii, Prof. Paula Balica.

Aceasta a precizat că părinții au fost anunțați că se va face mutarea când se obțin clasele de la Anghel Saligny. ”Legea Învățământului spune că toți cei care au domiciliu pe raza școlii trebuie să fie acceptați, așa că cei înscriși nu au putut să fie respinși când s-au înscris în clasa zero, din martie 2021 începând”, a mai spus aceasta.

Din cele 12 clase, 8 se vor muta de luni, 13 decembrie, în săli cu mobilier nou. 

Directoarea școlii, Prof. Paula Balica, a spus că unul dintre copiii ei este în clasa zero și nu se va muta, pentru că acestea au fost criteriile.

Potrivit acestor criterii, rămân la școală și nu se mută copiii care au certificat de handicap, cei care au frați la Ion Agârbiceanu și copiii cadrelor didactice. Aceste criterii au fost stabilite, insa, chiar de Consiliul de Administrație al Școlii, in 8 Decembrie, in graba.

După mutarea celor 8 clase, toți elevii de la Școala Ion Agârbiceanu vor merge la școală de dimineața, iar orele vor reveni la durata normală. Acum sute de copii au orele de 40 de minute, din lipsă de spațiu. 

WhatsApp Image 2021-12-08 at 15.31.03.jpeg

Comentarii Facebook