Miercuri 30 Octombrie

RADP Cluj a castigat razboiul cu GPI Turism Sport, dupa ce a fost executata cu 3,2 milioane de lei EXCLUSIV


Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a casat sentinta prin care Regia Autonoma a Domeniului Public Cluj a fost executata silit cu 3,2 milioane de lei de firma GPI Turism Sport, in "afacerea patinoarul" din Gheorgheni.

Prin sentinta din 9 februarie, ICCJ "respinge exceptia nulitatii recursului invocata de reclamanta SC GPI TURISM SPORT SRL. Admite recursul declarat de parata REGIA AUTONOMA A DOMENIULUI PUBLIC CLUJ-NAPOCA impotriva deciziei civile nr.120/2011 de la 15 iunie 2011 pronuntate de Curtea de Apel Cluj - Sectia Comerciala, de Contencios Administrativ si Fiscal, caseaza decizia recurata si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta. Irevocabila".

Curtea de Apel Cluj a obligat RADP Cluj sa achite suma de 3,2 milioane de lei, reprezentand venituri nerealizate din exploatarea patinoarului. Firma GPI Turism Zalau a concesionat patinoarul in 2006, dar RADP a reziliat contractul unilateral.

Avocatul firmei din Zalau, Loredana Curcudel, a declarat pentru Stiri de Cluj ca instanta obligat RADP sa plateasca 1,23 milioane de lei, care reprezinta venituri din activitatea de patinaj din perioada 2006-2009, 638.290 lei, reprezentand dobanzi la creditele luate de firma GPI si 765.722 de lei pentru uzura bunurilor achizitionate pentru dotarea patinoarului.

 

RADP a pierdut procesul cu GPI Turism Zalau! Regia trebuie sa achite 2,7 milioane de lei in dosarul "Patinoarul"

 

RADP Cluj a facut recurs la acea sentinta, iar Inalta Curte a dispus in 9 februarie 2012 casarea ei. Avocatul firmei GPI Turism Zalau sustine ca pana nu va apoarea motivarea ICCJ nu se stie daca sentinta este casata integral sau numai pe anumite parti.

"In motivare trebuie sa se spuna ce aspecte sunt invocate si ce parti ale sendintei de executare a RADP sunt casate sau daca este casata integral. Noi avem dreptul sa executam pentru ca sentinta de la fond este executorie. La Curtea de Apel Cluj am primit 32 de miliarde de lei si chiar daca sentinta este casata nu insemna ca banii nu ne sunt datorati", a declarat Loredana Curcudel.

 

Aparatorul GPI Turism Zalau a mai explicat ca masura luata de ICCJ va face ca procesul sa se prelungeasca. "La Tribunalul Comercial am primit prin sentinta 28 de miliarde de lei, dar la Curtea de Apel ne-a dat mai mult, 32 de miliarde de lei, pentru ca s-a facut o completare la expertiza, poate ca instanta nu a fost acolo destul de lamurita, pentru ca in apel s-a facut o completare si poate ca nu a fost facuta ca si ICCj si sa fie lamurita mai bine. Noi am executat banii si daca vor sa castige vor trebui sa faca intoarcea executarii. Asteptam motivarea sentintei", a mai spus Curcudel.

 

Angajatii RADP protesteaza in fata Curtii de Apel Cluj, impotriva unei sentinte judecatoresti VIDEO si FOTO

 

"Probabil ca decizia o sa stabileasca indrumari pentru Curtea de Apel in privinta modului de solutionare a cauzei. Probabil sa se faca o noua expertiza pentru ca prima era nestiintifica. Eu am cerut casarea sentintei si refacerea expertizei.

Banii s-au luat si tot potrivit dispozitiilor legii trebuie sa fie intoarsa executarea silita. Ceea ce s-a executat in baza sentintei casate trebuie sa revina in patrimoniul celui executat. Sunt doua cai: calea amiabila sau judiciara, prin care o sa cer instantei competente sa intoarca executarea. Un proces prin care demersul este simplu atata timp cat s-a desfiintat titlul executoriu
", a declarat avocatul RADP Cluj, Victor Rusa.

Comentarii Facebook