Duminica 22 Decembrie

RADP Cluj cere dublarea tarifelor de săpare a gropilor din cimitire, pentru că angajații câștigă 3000 de lei


RADP Cluj, regie subordonată Primăriei Cluj-Napoca, a cerut și i s-a aprobat în comisia de specialitate dublarea tarifelor percepute pentru săparea gropilor în cimitirele clujene. Cererea a trecut rapid pentru că banii pentru săparea gropilor sunt plătiți din ”buzunarul” tuturor clujenilor, așadar din bugetul local. Este știut că alte cereri de majorare a tarifelor s-au lovit în trecut de un refuz clar, atâta timp cât majorarea urma să afecteze populația. 

Pentru o groapă de 2 metri adâncime tariful este acum de 231,33 lei (fără TVA), iar dacă aleșii locali vor aproba se va ajunge la 377,96 lei (fătă TVA). În cazul unei gropi de 2,5 metri adâncime modificarea ar urma să fie de la 282,79 lei (fără TVA), la 462,54 de lei (fără TVA). RADP Cluj se ocupă și de îngroparea celor care nu au aparținători, iar aici modificarea cerută este de la 290,52 lei (fără TVA), la 466,44 de lei (fără TVA).

Majorarea tarifelor este necesară pentru că a crescut nivelul de salarizare a angajaților care fac aceste activități. Cei de la RADP Cluj spun că majorarea are în vedere și ”Prețurile din contractele de achiziție pentru materialele necesare desfășurării acestei activități”, dar nu specifică ce materiale. Unele surse spun că cererea nu este îndreptățită deoarece cei care sapă șanțuri folosesc ustensile simple care nu se degradează atât de repede și care nu s-au dublat ca preț.

Comisia de prețuri din cadrul Consiliului Local a acceptat toate cererile directorului RADP, Ion Pantelimon, care a spun că celor care sapă gropi le-a crescut salariul la 3000 de lei. 

Activitatea de săpare a gropilor de veci este suportată în Cluj-Napoca din bugetul local, astfel că oamenii nu vor fi puși la plată, dar bugetul local este forțat să achite mult mai mulți bani unei regii în care lucrează foarte mulți apropiați ai PNL. Consilierii locali vor analiza în ședința din 4 iulie propunerea de dublare a sumelor încasate de RADP Cluj, dar sunt mari șanse să se aprobe, consiliul local fiind controlat de PNL Cluj.

RADP mai practică și o serie de alte servicii în cimitirele clujene, care nu mai sunt gratuite și care au niște prețuri absolut incredibile. Vezi mai jos lista.

Untitled.png

Untitled.jpg

Comentarii Facebook