Razie pe străzile din Cluj! S-au împărțit sute de amenzi și 49 de șoferi au devenit pietoni


Polițiștii clujeni au desfășurat o acțiune pe străzile din județul Cluj, în perioada 18- 20 octombrie.

Au fost verificate în trafic 340 de mașini și au fost legitimate 390 de persoane. 

Polițiștii au testat 150 de șoferi cu aparatul etilotest. 

În urma abaterilor de la normele rutiere constatate au fost aplicate 313 amenzi, dintre care 262 de sancțiuni au fost pentru încălcarea normelor rutiere prevăzute de OUG 195/2002, iar restul pentru alte abateri.

În urma acțiunii, 49 de șoferi au rămas fără permis și au fost reținute și 11 certificate de Înmatriculare.

De asemenea, au fost depistate trei transporturi agabaritice, fără a deține autorizație specială de transport (AST), care circulau cu depășirea legală a maselor maxime admise.

Șoferii celor 3 vehicule au rămas fără plăcuțe și certificat de înmatriculare până la îndeplinirea condițiilor legale de efectuare a transportului. S-au ales și cu o amendă.

,,Tot cu această ocazie, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale operatorului de transport rutier de mărfuri la OG 43/1997, privind regimul drumului, pentru lipsa autorizației speciale de transport, în valoare de 35.000 de lei, iar la doi dintre conducătorii ansamblurilor de vehicule li s-a dispus măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, pentru o perioada de 30 de zile.”, transmite IPJ Cluj.

De asemnea, conducătorilor vehiculelor de transport agabaritic li s-au aplicat 12 sancțiuni contravenționale privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, prevăzute de OG 37/2007.


Comentarii Facebook