Duminica 22 Decembrie

Reabilitarea fostului Hotel Melody, finalizată! Cum arată clădirea după investițiile maghiare/Primăria Cluj n-a vrut să cumpere bijuteria arhitecturală


După aproximativ 4 ani, proiectul pentru reabilitarea Hotelului Melody, care aparține acum Universității Sapienția a fost finalizat cu succes. 

Reamintim că, Universitatea Sapienția, a cumpărat clădirea Hotelului Melody în anul 2020, cu ajutorul Guvernului Ungariei. Tranzacția a avut o valoare de aproximativ 7 milioane de euro, dintre care aproape 5 milioane de euro a costat achiziția imobilului, iar alte 1,5 milioane de euro reabilitarea acestuia. 

Cu toate că Primăria Cluj, Consiliul Județean și Ministerul Culturii aveau prioritate pentru a cumpăra clădirea reprezentativă a pentru centrul istoric al Clujului, autoritățile române au preferat să nu acționeze. 

f2.jpeg

Noi suntem acasă aici la Cluj”, declarase vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, în momentul inaugurării clădirii proaspăt cumpărate, din Fondul Bethlen Gábor.

Recent, firma care s-a ocupat de reabilitarea fostului Hotel Melody a publicat pe o rețea de socializare rezultatul lucrărilor.

k1.jpeg

Am finalizat cu succes proiectul de reabilitare a fostului “Hotel Melody”, deținut azi de Universitatea Sapientia, clădire reprezentativă a centrului istoric protejat al municipiului Cluj-Napoca.

După luni de muncă dedicată și eforturi colective, această bijuterie arhitecturală a orașului nostru și-a recăpătat splendoarea de odinioară dar și funcționalitatea la capacitate maximă”, au transmis reprezentanții companiei care s-a ocupat de lucrările de reabilitare. 

d2.jpeg

De ce nu a vrut administrația Boc să cumpere celebrul hotel Melody, un simbol al Clujului

Celebrul Hotel Melody, un simbol al orașului, a fost vândut Fundației Sapientia, care patronează Universitatea Sapienția, finanțată de statul ungar, în anul 2020. Primăria nu și-a exercitat dreptul de preempțiune, iar în 2023, Dan Tarcea, explica decizia autorităților.

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a explicat decizia Primăriei de a nu achiziționa imobilul. Potrivit acestuia, Primăria ar fi „economisit” bani din buget pentru un alt obiectiv.

„Primăria nu poate cumpăra toate clădirile din zona centrală. Am spus foarte clar că ne interesează Hotelul Continental, pentru că bugetul este limitat, iar atunci când hotelul Continental va fi scos la vânzare, care cred că este simbolul zero al acestui oraș, atunci ne vom exercita dreptul de preempțiune întrucât este un obiectiv strategic pentru Cluj”, declara viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții radio locale. 

d3.jpeg

Comentarii Facebook