,,Reciclatorii” Clujului fac dezastru pe străzi! Au ajuns să răstoarne tomberoane în căutarea PET-urilor: ,,E plin de gunoaie aruncate pe jos” - FOTO


Reciclarea s-a transformat într-o adevărată meserie pentru unii români. 

,,Reciclatorii” caută zilnic prin gunoaie pentru a găsi PET-uri și sticle cu simbolul SGR pe care să le ducă mai apoi la centrele de recoltare pentru a obține un bănuț în plus.

Acest lucru se întâmplă și la Cluj, însă, din păcate, lucrurile au luat-o razna. Indivizii care caută prin tomberoane ,,uită” de multe ori să bage înapoi în ghene gunoiul pe care îl scot în căutarea ,,prețioaselor sticle". 

,,În mod normal nu m-ar înfuria dar de când și-au făcut apariția prin cartiere, cel puțin la mine e dezastru la tomberoanele de gunoi, e plin de gunoaie aruncate pe jos de acești indivizi în căutarea de peturi, ba chiar o fac ostentativ, am observat un individ care a aruncat intenționat o pungă plina cu deșeuri pe acoperișul ghenei de gunoi.”, a explicat un clujean.

De asemenea, pentru a obține toate PET-urile aruncate aceștia recurg și la răsturnarea containerelor de gunoi, lucru surprins recent și de un clujean din cartierul Plopilor. 

8z9w7pyhmqmd1.jpeg

Unii au ajuns chiar și la gesturi extreme cum ar fi cel de a-și băga copiii în tomberoanele răsturnate pentru a strânge toate sticlele.

Scene halucinante la Cluj! O familie și-a băgat copilul direct într-o ghenă de gunoi răsturnată, ca să recupereze sticlele pentru reciclat - FOTO

Mai mult, aceștia se plimbă de la un cartier la altul cu autobuzul, cu tot cu sticlele și ambalajele în saci, lucru care deranjează în mod evident călătorii. Pasagerii mijloacelor de transport în comun sunt nevoiți astfel să suporte zilnic mirosul îngrozitor al lucrurilor scoase din tomberoane.

Afacerea cu PET-uri transformă Clujul într-o mare ghenă de gunoi: „Acolo e locul unde mămicile pun cărucioare, ăștia transportă PET-uri pline de bacterii”

Comentarii Facebook