Reclamă la jocuri de noroc în Parcul Central din Cluj: ,,Până la urmă care e treaba statului? Să ne protejeze sau să facă bani cu afaceriștii”-FOTO


O reclamă la unul dintre cele mai cunoscute cazinouri din România a apărut în Parcul Central, astăzi, 1 septembrie. 

Este vorba despre Las Vegas Casino, care este unul dintre jucătorii importanți din România în industria pariurilor și a jocurilor sportive. Până în anul 2020 s-au axat în mare parte pe mediul online, însă de acum 4 ani activează și fizic, având cazinouri în mai multe orașe din România.

Lasvegas.ro este deținut și operat de compania DIMSACON LTD, care este înregistrată în Malta. Țara menționată anterior este cunoscută pentru taxele mici impuse companiilor care dețin case de pariuri. Majoritatea caselor de pariuri online din România au sediul stabilit în țări cu legislații mai convenabile pentru industria de gambling.

Un clujean a captat o poză reclamei și a publicat-o într-un grup de Facebook alături de un text care se adresează atât caselor de pariuri și a jocurilor de noroc, cât și Guvernului României și a administrației locale.

,,În momentul de față în Parcul Central din Cluj-Napoca avem un mare cort de reclamă la PĂCĂNELE.

Pentru cine nu știe, păcănelele sunt niște aparate create de specialiști în IT și psihologie făcute special ca să îi facă pe utilizatori să piardă cât mai mulți bani și să devină cât mai dependenți de această activitate.

Totul, de la mochetă, miros, decor și personalul din sălile de păcănele sunt gândite foarte bine ca să îi facă pe oameni să petreacă cât mai mult timp acolo și să piardă cât mai mulți bani. Lucrurile astea nu sunt niciun secret, pur și simplu așa funcționează genul ăsta de afaceri.

Practic sunt businessuri al căror singur scop este să își sărăcească cât mai tare clienții. Nu produc valoare, nu îmbunătățesc viața nimănui, nu ajută pe nimeni cu nimic. (În afară bineînțeles, de administratorii responsabili cu această țeapă legală.) Asta e piața liberă domnule. Cerere și ofertă, nu?

Chiar nu îmi dau seama de ce Guvernul României, Municipiul Cluj-Napoca și Emil Boc permit așa ceva în spațiul public. Oare ei s-ar mândri cu faptul că frecventează astfel de locuri? Oare ei și-ar dori ca copiii lor să aibă astfel de activități? Oare ei chiar cred că e o simplă distracție?

Până la urmă care e treaba statului? Să ne protejeze sau să facă bani împreună cu afaceriștii lipsiți de empatie care fac bani din dependența unor oameni vulnerabili?”, a scris clujeanul.

las-vegas.jpg

Comentarii Facebook