Duminica 22 Decembrie

Redactorul şef de la Tribuna l-a acuzat pe Ioan Rus că i-a ”înscenat” dosarul penal. Mărturii INCREDIBILE din dosar - EXCLUSIV

 

Mircea Arman, redactorul şef de la Tribuna, a condus beat o maşină după care, pentru a scăpa de răspundere, a dat vina pe fratele său, Marius Arman, susţinând că acesta a condus maşina. 

 

Procurorii au spus, insa, că Arman a minţit pentru a scăpa de condamnare. Mircea Arman a fost condamnat doar cu amendă administrativă, deşi a refuzat să îi fie recoltate probe biologice pentru a se stabili alcoolemia pe care acesta o avea în momentul în care a fost oprit de poliție.

 

În seara zilei de 11 octombrie 2001, la orele 23.00, Arman a mers la un bar din cartierul Grigorescu, unde lucra prietena acestuia, Elena S. Actualul redactor şef de la Tribuna a dat vina pe Ioan Rus pentru întreg scandalul penal în care a fost implicat. Arman, care se recomandă ca fost consilier prezidenţial, l-a acuzat pe Ioan Rus, la vremea respectivă ministru de Interne al României, ca i-a înscenat dosarul penal. ”Ca şi în cazul dosarului de faţă, dacă infracţiunea pretinsă a fi fost comisă nu a avut loc, fiind clar vorba de un dosar de vendetă politică a fostului ministru de interne Ioan  Rus, cu care mă aflam în dispute politice privind conducerea organizaţiei locale PSD”, le-a spus Arman procurorilor.

 

Ştiridecluj.ro vă prezintă în exclusivitate declaraţiile poliţiştilor care l-au prins beat pe Arman în trafic, ale prietenei acestuia, care se afla în maşina, dar şi modul în care timp de doi ani redactorul şef de la Tribuna şi-a bătut joc de justiţie si cu toate acestea a beneficiat de clemenţă.

Chiar prietena îi dă peste cap apărarea redactorului şef de la Tribuna, şi anume că a fost condamnat în mod nedrept deorece maşina ar fi fost condusă de fratele acestuia. ”După lăsarea întunericului, a venit la barul la care lucram pentru a mă conduce acasă. Menţionez că mă aflam cu acesta în relaţii de prietenie, că la data respectivă a consumat un sprite, însă eu am observat faptul că se afla sub influența băuturilor alcoolice. I-am reproşat acest lucru mai cu seamă că ştiam că urma să conducă maşina. Arman mi-a spus că alcoolul consumat nu îi afectează capacitatea de a conduce. Ulterior ne-am urcat în maşina acestuia, inculpatul Arman aflându-se la volan”, a spus prietena lui Mircea Arman.

 

La intersecţia străzilor Ciortea cu strada Petuniei, maşina condusă de Arman a fost oprită de un echipaj de poliţie. Redactorul şef de la Tribuna a dat un spectacol demn de un membru al lumii interlope, nu de un profesor universitar. Din echipajul de poliţie făcea parte şi agentul Emil Biriş. ”I s-a propus testarea cu fiola, lucru pe care în prima fază l-a acceptat, şi totodată s-a recomandat consilier prezidenţial, propunându-ne să ne înţelegem şi să lăsăm prostiile. În prima fază a suflat insuficient în fiolă, care s-a înverzit în proporţie de 40 la sută, după care a refuzat să mai sufle şi a afirmat că nu el a condus maşina şi că noi l-am legitimat de pe trotuar, ca pieton. În continuare i-am solicitat lui Arman Mircea să ne însoţească la Clinica de Chirurgie pentru a i se recolta probe şi a început să ne insulte făcând afirmaţii grave. A strigat: suntem analfabeţi şi nu avem pregătirea necesară ca să discutăm cu el, ne-a propus ca să ne înţelegem cu el ca între colegi”, a declarat polițistul.

 

Poliţiştii au oprit un taximetrist pentru a fi martor asistent, Adrian Chirilă Stan. ”Mircea Arman a luat un telefon susţinând că îşi sună nişte prieteni influenţi ca să-i aranjeze pe poliţişti, ameninţându-i pe aceştia că a doua zi o să-şi caute de lucru, că-i va da afară. În acelaşi timp, le adresa celor de la poliţie cuvinte ca analfabeţi, inculţi, handicapaţi şi faptul că nu stă de vorbă cu ei pentru că nu au pregătirea necesară. În timpul în care am stat la faţa locului, conducătorul auto Arman Mircea îşi menţine cu greu echilibrul şi emana un puternic miros de alcool”, a declarat martorul.

 

Mircea Arman a fost trimis în judecată în anul 2004, dar la foarte multe termene de judecată nu s-a prezentat pe motiv că era bolnav. La primul proces, Arman a fost condamnat la doi ani de închisoare pe motiv că a refuzat să se supună recoltării de probe biologice. La termenele din data de 16.11.2004, 14.12.2004, 1.02.2005 şi 1.03.2005, profesorul doctor Mircea Arman nu s-a prezentat la proces pe motiv că este bolnav. Sentinţa de doi ani de închisoare a fost anulată de Curtea de Apel Cluj pe motiv că Arman nu a fost audiat, dar el nu s-a prezentat la nicio înfățișare.

 

La rejudecare, redactorul şef de la Tribuna, a reluat jocul cu care a avut câştig de cauză. În perioada 15 decembrie 2005 şi 11 ianuarie 2007, Arman nu s-a prezentat la procese pe motiv că este bolnav. Adică mai bine de un an, acesta a fost bolnav. 

 

După rejudecare, Judecătoria Cluj Napoca l-a condamnat pe Arman la un an de închisoare cu suspendare, după care Tribunalul Cluj a decis că fapta nu este un pericol social şi, în consecinţă, a decis să îl condamne pe Arman la plata unei amenzi administrative de 700 de lei. 

 

Tupeul al redactorului şef de la Tribuna a venit în anul 2010, când Mircea Arman a dat în judecată Statul Român pentru motivul că procesul lui s-a lungit extrem de mult. 

 

Arman a solicitat 400.000 de lei, dar a pierdut procesul. Deşi nu s-a prezentat la niciun termen de judecată, Arman a fost cel care a avut pretenţii pe motiv că procedura judiciară s-a lungit nepermis de mult. 

Comentarii Facebook