Reguli noi: Amenda aplicată de poliţist nu mai vine acasă, dacă momentul sancţionării este filmat!


Dacă refuzi să semnezi procesul-verbal, atunci când eşti amendat de Poliţie, iar refuzul este înregistrat audio-video, amenda nu-ţi va mai fi comunicată la domiciliu.

„În contextul intrării în vigoare a O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței rutiere, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, informează conducătorii de vehicule noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției.

Așadar, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia în cazul în care:

Procedura comunicării procesului-verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia: dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc.

Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator”, anunță IPJ Cluj. 

Comentarii Facebook