Reprezentanții unui ONG din Cluj, chemați la declarații la Poliție după ce au distribuit un videoclip de pe Tiktok: ,,Intimidări și bătaie de joc”


Reprezentanții Organizației pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului au fost chemați la Poliție după ce au distribuit un videoclip cu un animal abuzat de pe platforma Tiktok.

Concret, la începutul lunii iulie, în spațiul public a apărut un videoclip în care un cățel este legat și tras după o mașină în localitatea clujeană Săndulești. Pentru a trage un semnal de alarmă reprezentanții ONG-ului au distribuit imaginile găsite pe rețelele de socializare.

Acum, aceștia spun că au fost chemați la declarații, fiind ,,amenințați” și cu un mandat de aducere. 

,,Intimidările și bătaia de joc a poliției animalelor - Declarație scrisă pentru un clip luat de pe TikTok 

Î: Unde se duc banii poliției și cum se freacă menta la Biroul pentru Protecția animalelor?

R: pe maculatură și pe plimbări inutile. Și pe mandate de aducere.

JUMĂTATE DIN JUDEȚ VOM FI CHEMAȚI LA DECLARAȚII 

Toți cei care ați văzut clipul de pe TikTok cu câinele tras după mașină la Săndulești, acum aproape două luni veți deveni martori în dosar! 

 Pe când credeam ca le-a ajuns cu oprobiul public și ca se vor mobiliza, aghiotanții șefei de birou inventează găselnițe pentru a potoli gurile critice.

În loc să se pună pe treabă și să repare dezastrul și nepăsarea de care dau dovadă, angajații Statului pun pe drumuri reprezentanții ONG-urilor care îndrăznesc să îi critice.

“VOM EMITE MANDAT DE ADUCERE!”

O fi oare un abuz aici?

Chiar așa! De ce se emite mandat pe numele unei persoane din oficiu, și nu caută în cadrul ONG-ului persoana care a postat clipul? Cum știu ei cine este “martorul”?”, au explicat reprezentanții ONG-ului.

Aceștia menționează că au încercat să le explice polițiștilor telefonic că ei nu sunt martori în mod real, imaginile fiind surprinse de altcineva și urcăte pe o rețea de socializare, fiind doar distribuite de aceștia.

 

,,<Mna’ seara! Spuneți repede!>

Cam acestea au fost cuvintele tovarășului mili… polițist de la Biroul pentru neglijarea animalelor Cluj.

Am sunat să vedem în ce dosar am fost martori și nu știm, care este treaba, ce îi frământă.

Agentul șef principal Cucuruzan ne-a răspuns sec:

- <Eu conduc urmărirea penală și procurorul, nu dumneavoastră. Trebuie să scriem în declarație unde ați văzut clipul.

- Păi se vede clar numele profilului, nu noi am filmat. Ați citit acolo?

- Mda, dar asta trebuie să scriem în declarație. Emitem mandat de aducere dacă nu vă prezentați.>", au descris aceștia ca fiind discuția între ei și autoritățile de la Biroul pntru Protecția Animalelor.

Deși colaborarea cu unele din structurile locale a fost bună, reprezentanții OPMCB Cluj susțin că sunt mari lipsuri și probleme în atunci când vine vorba despre unele instituții.

,,Tot respectul pentru o mare parte dintre polițiștii Biroului Rutier, de la Serviciului de  Ordine publică, de la Secțiile 1, 2, Cluj-Napoca, cu care ne-am intersectat de curând! Există și polițiști buni, implicați și există milițieni!

Inspectoratul de Politie Judetean Cluj, promovați uscăturile și țineți în umbră polițiștii buni.

Anumiți șefi din IPJ duc în spate alți șefi de structuri, incompetenți, care țin sub papucul lor niște indivizi pe măsură!

RAPORTUL CAZURILOR: PENIBIL”, le-au transmis aceștia polițiștilor din Cluj.

Amintim că bărbatul care și-a tras câinele după mașină a fost amendat cu doar 1000 de lei,  fiindu-i întocmit și un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rănirea cu intenție a animalelor, faptă pedepsită cu închisoare de la un an la 5 ani sau cu amendă.

VIDEO. Imagini terifiante surprinse pe un câmp din Cluj/Și-a legat câinele de mașină și l-a târât sute de metri

454243821_509292528418315_6241734594018760617_n (1).jpg

Comentarii Facebook