Duminica 24 Noiembrie

Restaurantul dintr-un mall clujean unde o angajată a fost surprinsă în timp ce mânca din mâncarea servită clienților, amendat dur de ANPC


Inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descins în restaurantul Roua din Iulius Mall, unde o angajată a fost surprinsă în timp ce mânca din mâncarea servită clienților, la scurt timp după ce Știri de Cluj a relatat incidentul șocant. 

Amintim că angajata unui restaurant din food court-ul mallului clujean a fost filmată de un cuplu care aduna probe pentru a arăta că nu se respectă regulile de igienă. Femeia a fost surprinsă în timp ce gustă din mâncarea care ajunge ulterior la clienții restaurantului!

Vezi și: Cluj - Angajata unui restaurant din foodcourt, filmată când mânca cu mâinile din mâncarea servită clienților - VIDEO

„Pe data de 20.02.2024, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest Cluj, prin CJPC Cluj, a derulat o acțiune de control  la  un operator economic care își desfășoară activitatea în zona de food court a centrului comercial Iulius Mall, ca urmare a unor sesizări apărute în spațiul public.

Ținând cont de neregulile constatate, la SC SPS Impex SRL (Roua), echipa de control a aplicat următoarele sancțiuni:

  • 3 amenzi contravenţionale, în cuantum de 60.000 lei 
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5.000 de lei
  • oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Cu ocazia derulării acțiunii, comisarii CJPC Cluj au identificat mai multe nereguli, după cum urmează:

  • nerespectarea temperaturii de păstrare a preparatelor, la masa caldă/rece
  • folosirea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu praf în exces, rugină, chedere      rupte și corpuri străine 
  • depozitarea direct pe paviment a băuturilor răcoritoare
  • folosirea unor coșuri/tomberoane de reziduuri având capace neconforme
  • folosirea unor vitrine frigorifice cu defecțiuni, deteriorate 
  • modificarea stării termice a produselor
  • lipsa menționării alergenilor și a declarației nutriționale
  • folosirea unor ustensile neprofesionale de bucătărie
  • utilizarea unui mobilier degradat, în zona de preparare”, anunță cei de la ANPC. 


Comentarii Facebook