REŢETĂ: Sărmăluţe tradiţionale de Crăciun

 

Sărmăluțele nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Află la jos cum să gătești sărmăluțe delicioase.

 

Ingrediente:

 

1 kg carne tocata amestec vita si porc

2 verze murate

3 buc ceapa

80 ml ulei

200 gr orez

100 gr bulion

10 gr delicat de legume

cimbru

sare

marar uscat

 

Mod de preparare:

 

Se spala varza, se curata de cotor, se aleg foiile pentru sarmalute. Inima verzei se toaca marunt si se asaza pe fundul vasului impreuna cu mararul uscat.

 

Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, bulionul, delicatul si se lasa 2 min pe foc. Se ia apoi si se lasa la racit.

 

Se adauga carnea si cimbrul, sare dupa gust. Se amesteca bine. Aceasta compozitie se imparte pentru fiecare foaie de varza, de marimea unei caise. 

 

Se impaturesc sarmalutele, introducandu-se capetele in interior. Se asaza in vasul randuri, randuri, de forma petalelor de floare. Deasupra se pune niste varza tocata, se adauga apa astfel incat sa le acopere. Se introduc la cuptor si se lasa 2 ore. Daca mai este nevoie, se adauga apa.

 

Se servesc alaturi de mamaliguta, smantana, ardei.

 

Reţetă oferită de Bucataria-Romaneasca.ro.

Comentarii Facebook