REUȘITĂ: Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Cluj este finanțată de la Ministerul Sănătății
Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase beneficiază din luna noiembrie de finanțare de la Ministerul Sănătății, fiind inclusă în Programul Naţional de finanţare a secţiilor cu acest profil.
Astfel, cheltuielile pentru tratamentul pacienţilor aflaţi în stare critică, cu funcţiile vitale afectate şi care întrunesc criteriile de eligibilitate prevăzute de norme vor fi suportate de la Ministerul Sănătății. Anterior acestei modificări, în lipsa unei finanţări exprese, cheltuielile cu cazurile de terapie intensivă, extrem de consistente şi care depăşeau cu mult decontările de la Casa de Asigurări de Sănătate, erau suportate din bugetul spitalului.
”Vorbim despre o reuşită extrem de importantă întrucât ea va permite Spitalului de Boli Infecţioase să îşi acopere în bună măsură costurile, deloc neglijabile, pe care le presupune secţia de terapie intensivă, din fonduri alocate expres de Ministerul Sănătăţii, strict cu această destinaţie. În mod evident, economia de fonduri realizată în acest fel pentru bugetul spitalului şi, implicit, pentru bugetul judeţului, ne va permite să finanţăm noi lucrări de investiţii în infrastructură precum şi achiziţia de noi echipamente medicale de ultimă generaţie, contribuind astfel la creşterea calităţii actului medical şi a condiţiilor pe care le asigurăm atât pacienţilor cât şi echipei medicale din această prestigioasă unitate spitalicească clujeană”, a precizat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Ioan Oleleu.
În prezent, în cadrul secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca sunt trataţi anual un număr de circa 300 de pacienţi proveniţi din Unităţile de Primire a Urgenţelor şi din secţiile clinice ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca precum şi din judeţele limitrofe, aproximativ o treime dintre aceştia urmând să beneficieze de aceste fonduri speciale recent aprobate şi estimate la cca. 1.000.000 de lei anual.
”Ne bucurăm că demersurile noastre repetate începute încă din anul 2012 şi care vizau finanţarea secţiei noastre de terapie intensivă din bugetul Ministerului Sănătăţii au dat roade, motiv pentru care mulţumim conducerii Consiliului Judeţean şi domnului vicepreşedinte Oleleu în mod special pentru deschiderea manifestată şi pentru sprijinul constant pe care ni l-au acordat în relaţia cu conducerea Ministerului”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, economist Ioan Mureşan.
0 Comentarii