Duminica 22 Decembrie

Revolta clujenilor de pe Soporului, duși de nas de ani de zile și cu strada plină de gropi - FOTO


Clujenii de pe strada Soporului cer de 10 ani un drum civilizat, fără gropi, dar nimeni nu îi ascultă. 

E inca un mesaj disperat (unul dintre multe altele pe care le-am trimis și ignorate până acum de administrația locală) prin care încerc sa atrag atenția situației deplorabile în care a fost lăsată în 2020 Strada Soporului. NU cerem minuni, cerem doar sa nu fim ignorati cu desavarsire, sa se intervina regulat pe aceasta strada cu lucrari specifice drumurilor modernizate pentru a asigura accesul în zona. Din păcate nu vedem decât efervescenta cu care se dezvolta proiecte rezidentiale în zona fără infrastructura aferentă (lucru cu care ne-am obișnuit deja) fapt care din păcate contribuie la degradarea și mai acută a zonei prin utilajele grele care o frecventează, noi avand parte doar de gălăgie, praf, gropi, noroi. E pacat sa vad în fiecare zi locuitorii proaspătului cartier rezidential de pe strada Soporului cum își plimba copii in carucior prin praf, gropi sau cei care utilizează zona pentru plimbari cu bicicleta, alergare și în loc să se bucure de o zona de verdeață inhalează doar praf și mizerie. Aveam de gând sa faceți ceva pentru aceasta zona a orasului sau veți ignora în continuare mesajele noastre disperate?”, a comentat un locuitor al străzii.

Problema de pe strada Soporului este veche, iar oamenii au protestat în 2013, ieșind cu lopețile pentru a astupa gropile. 

În 2015, strada Soporului a fost inundată, iar primarul Emil Boc s-a dus personal acolo și a promis că strada va fi asfaltată.

În 2018, edilul a venit cu noi promisiuni. ”Pregătim un proiect integrat pentru tot ce înseamnă Sopor, nu doar stradă, proiect urbanistic integrat care să delimiteze totul foarte clar pentru că acolo pentru că acolo va fi un cartier, poate nu chiar de talia Mănășturului. Am stabilit tema de proiectare și se lucrează deja la ea ca Primăria să facă un plan urbanistic integrat al Soporului, inclusiv pentru modernizarea străzii, dar și pentru a stabili centrul de cartier, școală, grădiniță, punct de comerț, primărie de cartier prin delimitarea acum, înainte de extinderea Soporului, pentru a nu avea în timp probleme. Dacă lăsăm la sfera privaților, niciunul nu va avea viziunea integrată să lase loc pentru școală, grădiniță, primărie de cartier etc. Se creionează rețelele de utilități și arterele principale, cu dimensiunile care trebuie, după care se vor emite în continuare autorizații de construcție. Dacă lăsăm să se construiască haotic, în sensul că fiecare își face PUD sau PUZ individual, se pierde din vedere ansamblul și atunci ne trezim cu străzi înguste, că nu avem străzi, că nu avem grădinițe”, a declarat primarul Emil Boc.

De atunci s-a așternut liniștea pentru proiectul acesta, considerat unul de o mare importanță pentru că ar asigura extinderea Clujului dincolo de centru și zona semicentrală, ambele vânate de băieții deștepți din imobiliare, care știu că în Sopor nu pot cere pe un apartament același preț ca și pe strada Constantin Brâncuși, devenită zonă de regenerare urbană.

Oamenii de pe strada Soporului nu speră să vadă asfalt și se mulțumesc cu acoperirea drumului cu pietriș tasat.

120366401_3330954413610057_8417896883505961254_n.jpg


Comentarii Facebook